Foto: M-Sport

Krievu pilots Jevgeņijs Novikovs, kurš pasaules rallija čempionātā (WRC) šosezon pārstāv "Qatar M-Sport" komandu, uz nākamo gadu meklē jaunu darbavietu, raksta krievu mediji.

"Nākamgad ceru startēt WRC, tikai jautājums, kurā komandā," intervijā izdevumam "Izvestija" saka Novikovs. "Pagaidām mēs esam jaunas komandas meklējumos, izskatām visus priekšlikumus un drīzumā pieņemsim lēmumu."

Šosezon 23 gadus vecais autosportists turpināja rallija līdzjutējus vairāk izklaidēt ar iespaidīgām avārijām nekā augstiem rezultātiem, un pirms šāgada pēdējā WRC posma, Lielbritānijas rallija, čempionāta kopvērtējumā ieņem astoto vietu. Novikova komandas biedri beļģis Tjerī Nevils un norvēģis Madss Ostbergs ir attiecīgi otrajā un sestajā vietā.

"Domāju, šosezon sakrita visi negatīvie faktori," par savu nepārliecinošo sniegumu saka Novikovs. "Cerēju uzlabot pagājušā gada rezultātus, taču tādu vai citādu iemeslu dēļ man tas neizdevās. Bet tas nav nekas traks, es vēl esmu jauns, man jāturpina darbs ar sevi."

Pagājušosezon WRC kopvērtējumā Novikovs ieguva sesto vietu, divos pasaules čempionāta posmos izcīnot otro pozīciju. Šosezon augstākais sasniegums krievu pilotam bija ceturtā vieta Portugālē un Grieķijā.

Kā ziņojām, "Qatar M-Sport" komandas beļģu pilots Tjerī Nevils uz nākamo gadu ir parakstījis līgumu ar "Hyundai" rūpnīcas komandu, kas atgriežas pasaules čempionātā. Ja savu vietu nesaglabās arī Novikovs, "M-Sport" komandā izveidosies uzreiz divas brīvas pilota vakances.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!