Pirmās formulas (F-1) poļu pilots Roberts Kubica aizvadītajā nedēļa piedalījies „Škoda Fabia” rallija automašīnas testa braucienos, vēsta interneta mājaslapa „planet-f1.com”.

Testi notikuši Itālijas pilsētas Dženovas apkārtnē, bet viņa sēšanās sporta automašīnā esot solis uz priekšu, lai atgrieztos F-1.

Tāpat pagājušajā nedēļa bijušais F-1 pilots Haime Alguersuari izteicās, ka Kubica vēl nav spējīgs pats paņemt rokā glāzi un padzerties, tomēr šie apgalvojumi ir pilnībā gāzti.

Tikmēr „Lotus” komandas vadītājs Džerards Lopess atklāja, ka vienība ar Kubicu neesot pagarinājusi līgumu, jo polis vēlējies pievienoties „Ferrari”.

„Es nezinu vai tās bija Roberta iedomas vai kāda cita,” intervijā laikrakstam „Gazzetta dello Sport” sacīja Lopess. „Mēs zinājām, ka Roberts nevarēs atgriezties 2011.gadā.”

„Mēs viņu nesteidzinājām ātrāk pabeigt atveseļošanās procesu, taču to darīja viņa menedžeris. Tas viss bija saistīts ar viņa vēlēšanos pievienoties “Ferrari”,” turpināja Lopess. „Jebkurā gadījumā mūsu durvis viņam bija atvērtas ļoti ilgi. Es joprojām uzskatu, ka Roberts ir viens no retajiem pilotiem, kurš spēj uzvarēt ne ar pašu labāko mašīnu. Tas ir liels zaudējums.”

Atgādinām, ka 2011.gada 6.februārī asfalta rallijā Itālijā Kubica cieta smagā avārijā, kurā viņa vadītā "Škoda Fabia S2000" automašīna tikai nedaudz aizķēra ceļa malā esošo metāla barjeru, taču tā sadalījās un caururba to. Kubica guva smagas traumas un viņš 76 dienas pavadīja slimnīcā, kur viņam tika veiktas vairākas operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!