Foto: AFP/Scanpix

Poļu pilots Roberts Kubica testos Hungaroringas trasē Ungārijā izmēģinās arī šāgada F-1 bolīdu, apstiprinājusi "Renault" F-1 komanda.

Kā ziņojām, jūnijā 32 gadus vecais Kubica pirmo reizi pēc sešu gadu pārtraukuma atkal sēdās F-1 bolīdā, piedaloties "Renault" testu sesijā Valensijā, taču toreiz viņa rīcība bija 2012. gada spēkrats.

"Pirmās divas testu dienas deva mums un Robertam milzumdaudz vērtīgas informācijas," F-1 čempionāta oficiālajā mājas lapā citēts "Renault" komandas direktors Sirils Abitebuls. "Nākamajā testu sesijā Hungaroringā gribam iegūt detalizētāku un precīzāku informāciju par šīs sezonas mašīnu. Savukārt pēc testiem rūpīgi izpētīsim visus iegūtos datus, lai noteiktu, vai Robertam ir izredzes atgriezties F-1 tuvākajā laikā."

Kā zināms, Roberts Kubica 2011. gadā rallija sacensībās piedzīvoja smagu avāriju, kas pārvilka svītru viņa F-1 karjerai. Poļu pilots pievērsās rallijam, piedaloties pasaules (WRC) un Eiropas (ERČ) čempionātā, kā arī aizvadīja vairākas sacīkstes dažādos salonmašīnu seriālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!