Foto: LETA

Latviešu blakusvāģu kantētājs Haralds Kurpnieks, kurš šo sezonu sāka vienā komandā ar deviņkārtējo pasaules čempionu Danielu Vilemsenu no Nīderlandes, pārcietis abu roku plaukstas locītavu operāciju, bet iespējamais atkopšanās laiks pagaidām nav prognozējams, izteicās Kurpnieks.

Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem pirmā posma - Francijas "Grand Prix" - sacensībās pagājušajā nedēļas nogalē Vilemsena un Kurpnieka ekipāža pēc triju ekipāžu sadursmes bija spiesta izstāties jau pirmajā braucienā, bet pats Kurpnieks sadursmes rezultātā guva labās plaukstas locītavas traumu.

"Locītava bija izgājusi no vietas. Pirmdienas vakarā man bija operācija, bet tagad sācies atveseļošanās process," pastāstīja Kurpnieks.

"Gatavojoties operācijai, izrādījās, ka otras rokas locītavā, kas man sāpēja un traucēja jau trīs nedēļas, bet par spīti tam tomēr braucu sacensībās, arī ir lūzums. Līdz ar to pēc operācijas ģipsī man ir abas rokas," paskaidroja sportists, atklājot, ka Vilemsens sev jau ir atradis jaunu kantētāju, ar kuru braukt kopā gaidāmajos pasaules čempionāta posmos.

"Tā kā atveseļošanās pēc šādas operācijas nav pāris nedēļu jautājums, ir ļoti grūti prognozēt, kad būšu atpakaļ ierindā," piebilda Kurpnieks. "Vilemsens nevienam kantētājam nesola pilnu sezonu, jo cer uz manu atgriešanos."

Kā ziņots, Francijas "Grand Prix" sacensībās uzvaru izcīnīja beļģis Joriss Hendrikss ar latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu. Otro vietu divu braucienu summā izcīnīja Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latvieti Kasparu Stupeli, bet sestajā pozīcijā ierindojās Latvijas ekipāža Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks.

Tikmēr pagājušā gada pasaules vicečempioni Jānis un Lauris Daideri ieņēma tikai septīto vietu.

Jau vēstīts, ka starpsezonā vairāki Latvijas kantētāji kļuva par pāriniekiem spēcīgiem pilotiem, tāpēc visas četras ekipāžas ar Latvijas pārstāvjiem, neskaitot savainoto Kurpnieku, šogad varēs cīnīties par visaugstākajām vietām.

Pagājušajā sezonā par pasaules čempionu kļuva Vilemsens, kurš startēja kopā ar beļģi Svenu Ferbrigi, bet Daideri tika pie augstākā sasnieguma karjerā.

Šogad pasaules čempionātā plānoti 11 posmi un 12.augustā sportisti arī viesosies Latvijā, kad sacensības tiks aizvadītas Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!