Foto: Publicitātes foto

Somu braucējs Jari Mati Latvala no "Volkswagen" komandas sestdien kļuvis par jauno Spānijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas priekšpēdējā posma līderi.

Pēc pirmās dienas trim ātrumposmiem līderis bija šīs sezonas uzvarētājs francūzis Sebastjans Ožjērs no "Volkswagen" komandas, tomēr sestdien viņš uzvarēja tikai vienā "dopā", kamēr Latvala bija ātrākais divos ātrumposmos.

Pēc sacīkšu otrās dienas Latvala par nieka 1,6 sekundi apsteidz spāni Daniju Sordo no "Citroen" vienības, kurš sestdien arī uzvarēja divos ātrumposmos, trešais 29,3 sekundes aiz Latvalas ir beļģu braucējs Tjerī Nevils no "Qatar" komandas, kurš sestdien uzvarēja vienā "dopā", bet tikai ceturtais tagad ir Ožjērs, kurš līderim zaudē 46,5 sekundes.

Rallijs noslēgsies svētdien ar vēl sešiem ātrumposmiem.

Ožjē par pasaules čempionu tika kronēts jau iepriekšējā posmā Francijā. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - par čempionu bija kļuvis leģendārais francūzis Sebastjans Lēbs. Pēc aktīvo WRC gaidu noslēgšanas Lēbs šosezon piedalījies vien četros čempionāta posmos.

Divus posmus pirms sezonas beigām Ožjē kontā ir 238 kopvērtējuma punkti. Otrais ar 143 punktiem ir Nevils, bet trešais ar 125 punktiem ir Latvala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!