Foto: AFP/Scanpix

Par pasaules autorallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas otrā posma - Zviedrijas rallija - uzvarētāju svētdien kļuva "Ford" komandu pārstāvošais somu braucējs Jari-Mati Latvala.

Somu sportists uzvarēja astoņos no 24 ātrumposmiem un finišā par 16,6 sekundēm apsteidza savu tautieti Miko Hirvonenu, kurš šosezon pārstāv "Citroen" komandu.

Savukārt trešais bija ar "Ford" braucošais norvēģis Madss Estbergs, kurš pēdējā dienā spēja apsteigt savu tautieti Peteru Sūlbergu, kurš pārstāv "Ford" rūpnīcas komandu.

Tikmēr astoņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs ("Citroen"), kurš uzvarēja sezonas pirmajā posmā, sacensības noslēdza sestajā vietā, no Latvalas atpaliekot par divām minūtēm un 55,1 sekundi.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem Lēbs saglabāja līderpozīciju ar 39 punktiem, bet viņam septiņus punktus zaudē Hirvonens. Savukārt trešais ir Sūlbergs, kurš ticis pie 29 punktiem.

Kā ziņots, Latvala ceturtdien bija ātrākais vēsturē pirmajā WRC kvalifikācijas ātrumposmā.

Tas Latvalam ļāva izvēlēties izdevīgāko starta pozīciju piektdienas ātrumposmiem.

Kvalifikācijas ātrumposms ir jauninājums šīs sezonas pasaules autorallija čempionātā, kas aizvieto testa ātrumposmu ("shakedown").

Kvalifikācijas ātrumposmā sportisti startē atbilstoši pasaules čempionāta kopvērtējumam.

Kopumā šosezon tiks aizvadīti 13 posmi, kas ir tikpat daudz, cik pagājušajā sezonā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā par čempionu astoto reizi pēc kārtas kļuva Lēbs. Otrajā vietā ierindojās Hirvonens, bet trešais palika francūzis Sebastjans Ožērs, kurš šajā sezonā pārstāv "Volkswagen" rallija komandu, startējot ar "Škoda Fabia" automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!