Foto: Publicitātes foto
"Jurmala Racing Team" pilots Ņikita Lijcs ar uzvaru iesācis šāgada pasaules čempionātu ātrumlaivām F4 klasē, uzvarot pirmā posma kopvērtējumā, informē sportists.

Brīvajos treniņos pirms sacīkstes Ņikitas laivu piemeklēja tehniskas problēmas, kuru cēloni komandas mehāniķi meklēja visu treniņa laiku, tāpēc nebija laika pierast pie trases un veikt laivas regulējumus sacensību trasei.

Tomēr problēmas tika atrisinātas un Ņikita varēja piedalīties kvalifikācijā, kur ieguva trešo starta vietu aiz somiem Juho Mati Maninnena un Kalles Vīpo.


Startējot no trešās vietas, Ņikita Lijcs pirmajā braucienā finišēja otrajā vietā. Pirmais bija soms Maninne, trešais - zviedrs Morgans Jernfāsts.

Uz otrās dienas sacensībām "Jurmala Racing Team" komandai izdevās atrast īsto dzenskrūvi šai trasei, taču laikapstākļi bija ļoti mainīgi, pūta stiprs vējš un bija lieli viļņi. Pirmajā kvalifikācijas braucienā Ņikita ieņēma 1. vietu, bet trešajā braucienā pēc vēja virziena maiņas uzrādīja trešo laiku, kas arī palika gala rezultāts kvalifikācijā.

Startējot no trešās vietas, jau pēc pusapļa Ņikita izvirzījās vadībā un ar pārliecinošu pārsvaru finišēja pirmajā vietā, izcīnot uzvaru posma kopvērtējumā.

Nākamais pasaules posms ātrumlaivām notiks Somijā, Imatrā, 6. un 7. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!