Foto: Publicitātes foto

Latvijas motokrosa meistars Matīss Karro treniņa laikā Francijā savainojis ceļgala krusteniskās saites, tāpēc pēc plānotās operācijas trasē varēs atgriezties ne ātrāk kā vasaras vidū, informēja sportista preses dienests.

Karro, kurš jaunajā sezonā pārstāv Anglijas komandu "MVR-D Honda", bet sacensībās Latvijā brauks "MX Moduls" komandas sastāvā, līdz ar to izlaidīs gaidāmās sezonas sākumu.

"Braucot treniņā, kādā no līkumiem mīksti piegūlos, kā rezultātā man virsū uzkrita motocikls, kas iespieda manu kāju. Tajā brīdī sajutu sāpes ceļgalā, taču nodomāju, ka nav nekas nopietns. Nākamajā dienā devos uz medicīnisko pārbaudi pie speciālistiem Anglijā, jo sāpes nebija pārgājušas. Saņemot rezultātus, tie nebija iepriecinoši, jo tika konstatēts ceļgala krusteniskās saites plīsums," citēts Karro.

Šobrīd Karro atrodas Latvijā, kur veic pastiprinātas medicīniskās pārbaudes un gatavojas operācijai.

"Ja operācija un rehabilitācijas process noritēs veiksmīgi, domāju, ka trasē varētu doties jau vasaras vidū," uzskata sportists. "Diemžēl tāds ir sports. Dažreiz no šādas mazas neveiksmes sekas var būt arī tādas, kādas tās ir tagad, kas liks izlaist daļu no sezonas. Taču nav vairs jēgas skatīties atpakaļ un domāt, kā būtu, ja būtu. Tagad priekšā man ir jauns pārbaudījums - ātrāk tikt atpakaļ uz strīpas un turpināt darīt to, kas man sagādā prieku."

2014.gadā Karro aizvadīja veiksmīgāko sezonu karjerā, jo latviešu braucējs pasaules čempionātā prestižākās MXGP klases kopvērtējumā izcīnīja augsto 13.vietu. Tikmēr Anglijas motokrosa čempionātā Karro pirmo reizi karjerā kļuva par čempionu MX2 klasē.

Karro "MVR-D" komandā startēja no 2009. līdz 2011.gadam, braucot pasaules čempionāta MX2 klasē, bet kopš 2012.gada viņš brauca citā Anglijas vienībā - ar tagadējo nosaukumu ''Wilvo Forkrent KTM".

Pašlaik 23 gadus vecais Karro 2012. un 2013.gadā tika atzīts par Latvijas labāko tehnisko sporta veidu sportistu, bet pagājušā gada aptaujā bija starp finālistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!