Foto: Publicitātes foto
Pasaules Nāciju kausa izcīņā triālā, kas notika Eiropas pundurvalstiņā Andorā, Latvijas izlase palika soli no labāko desmitnieka, ierindojoties 11.vietā.

Latvijas izlasi Andorā pārstāvēja Andris Grīnfelds, Kaspars Vērnieks, Artūrs Grīnfelds un Didzis Grundulis.

16 valstu konkurencē "Inter" grupā Latvijas komanda izcīnīja 11.vietu, tikai par diviem punktiem atpaliekot no 10.vietas, ko ieņēma Kanāda, bet pārspējot tādas valstis kā Dāniju, Brazīliju, Slovēniju, Luksemburgu un Portugāli. Nāciju kausu izcīnīja Spānija, otrā Liebritānija un trešā Francija.

"Trase viegla, daudz nulles posmu, taču bija arī pāris grūtāki posmi. Prieks, ka varam cīnīties un rezultāts uzlabojas ar katru gadu, tomēr ir neliels sarūgtinājums, ka tikai divus punktus zaudējām Kanādai un neiekļuvām pirmajā desmitniekā," pēc sacensībām atzina Latvijas čempions Andris Grīnfelds, kurš uz Andoru bija devies ar zināmu risku dēļ pārrautajām ceļgala krusteniskajām saitēm sezonas izskaņā.

"Manuprāt, gāja ļoti labi. Trases, protams, nepierasti mums, ļoti augstu kalnos, tomēr klintis ar perfektu saķeri. Vairāk kā pusi posmus spējām braukt pa nullēm" saka otrs labākais Latvijas triālists Kaspars Vērnieks, kuram šis bija jau desmitais starts Nāciju kausā.

Latvijas triāla izlase Nāciju kausā šogad startēja jau 14.reizi un rezultāti ar katru gadu uzlabojas. Augstāko rezultātu Latvijas triāla komanda sasniedza 2007. gadā, kad Nāciju kauss notika Lielbritānijā - 9.vieta, taču toreiz sacensībās startēja tikai 10 valstu izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!