Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajās brīvdienās Francijā, Nogaro trasē tika aizvadīts pirmais FIA GT čempionāta posms, kurā debitēja deviņkārtējā pasaules rallija čempiona Sebastjena Lēba komanda, bet uzvaru izcīnīja "Belgian Audi Club WRT".

Lēbs, kura komandas rīcībā ir divi "McLaren MP4-12C" automobiļi, uzvarēja stundu ilgajā kvalifikācijas braucienā, izcīnot tiesības sacīkstē startēt no "pole position". "Sebastien Loeb Racing" komandas otra ekipāža, Andreass Cubers un Maiks Parisijs, uzrādīja 10. ātrāko laiku un startēja no piektās starta rindas. Lēba pārinieks ir Alvaro Parente.

Sacīkstē Lēbam ar pārinieku tik labi negāja, finišā viņi ierindojās 12. vietā kopējā ieskaitē un astotajā vietā PRO klasē, uzreiz ar Cubera/Parisija. Dubultuzvaru pirmajā FIA GT čempionāta posmā izcīnīja "Belgian Audi Club Team WRT" ar Franku Štipleru un Edvardu Sandstrēmu, kuri startēja no pēdējās, 11.starta rindas. Otrie finišēja viņu komandas biedri Stefans Ortelli/Lorenss Vantors.

GT čempionātam ir pievienojušies arī daži labi pazīstami sportisti - tā "SMS Seyffarth Motorsport" šosezon pārstāv indiešu pilots Karuns Čandoks, bet Nogaro posmā GTR klasē uzvarēja "SOFREV ASP by Jerome Pollicand" komanda, ko pārstāv bijušais "Manchester United" un Francijas futbola izlases vārtsargs Fabjens Bartess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!