Foto: LETA
"Radical" formulu izplatītāji Baltijā "Russo Baltic Racing Team" cer, ka vasaras laikā izdosies pārdot aptuveni septiņas šīs klases automašīnas, kas jau rudenī Biķernieku trasē ļautu sarīkot sacensības, pastāstīja viens no vienības īpašniekiem Andris Štāls.

"Šī ir jauna prototipa mašīna, ko būvējām gandrīz desmit gadus. Pagaidām tādas ir izgatavotas aptuveni 800," otrdien notikušajā prezentācijas pasākumā izteicās "Radical Sports Cars" pārstāvis Džeimijs Robinsons, iepazīstinot, ka automašīna sver 600 kilogramus un tai ir 260 zirgspēki.

Robinsons stāstīja, ka automašīna lietojama gan sacensībām, gan arī parastiem braucieniem trasē, jo tajos var līdzi braukt gan treneris, gan kāds draugs vai sponsori.


Otrdien Rīgā notiek šo automašīnu Baltijas prezentācija, kurā Latvijas autobraucēja Karlīne Štāla, kā arī kādreiz slavenais igauņu sportists Marko Asmers, kurš pirms pāris gadiem bija tikai dažu soļu attālumā līdz braukšanai Pirmās formulas (F-1) čempionātā, ar formulu vizina potenciālos pircējus.

"Russo Baltic Racing Team" īpašnieks Andris Štāls izteica cerību, ka vasaras laikā Baltijā nopirks vismaz septiņas šīs automašīnas.

"Esam jau saņēmuši apstiprinājumu, ka tad uz Rīgu atbrauktu arī mūsu draugi no Čehijas un rudenī varētu sarīkot pirmās šīs klases sacensības Latvijā," stāstīja Štāls. "Šīs ir modernas, viegli apkopjamas mašīnas, turklāt arī sacensību laikā piloti mainās, tāpēc iespējams dalīt izmaksas uz pusēm, kas autosportā nav mazsvarīgi."

Štāls atzina, ka vairāki rallijā braucošie sportisti viņam stāstījuši, ka šosejas sacīkstēs nav labu automašīnu piedāvājumu un izteica cerību, ka tagad tas būs atrisināts.

"Formula ir ļoti droša un arī ātra, 100 kilometrus stundā sasniedzot trijās sekundēs. Tāpat tā ir viegli vadāma," "Radical" automašīnu reklamēja Štāls. "Pat bez iepriekšējas sagatavotības pēc dažu dienu treniņiem ar šo formulu pilots var kļūt konkurētspējīgs."

Štāls stāstīja, ka potenciālajiem pircējiem formula izmaksātu, sākot no 50 000 mārciņu (43 000 latu).

Karlīne Štāla dažādās sacensībās ar "Radical" formulām brauc jau otro sezonu.

Kā ziņots, pirms divām nedēļām viņa Beniluksa valstu "Radical" čempionāta pirmajā posmā piedzīvoja smagu avāriju, pēc kuras vienu nakti pavadīja slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!