Foto: Bavo Swijgers | Wilvo Forkrent KTM
Aizvadītajā nedēļas nogalē Taizemē risinājās otrais šāgada pasaules motokrosa čempionāta posms, un latviešu pilotam Matīsam Karro tas izvērtās visai neveiksmīgs, ziņo sportista preses dienests.

Brīvajos treniņos Karro uzrādīja trešo ātrāko laiku; arī kvalifikācijā starts Matīsam izdevās ļoti labs, taču nedaudz vēlāk pievīla motocikls un latviešu braucējam nācās izstāties. Diemžēl arī pirmajā braucienā Karro neizdevās finišēt, jo kāds no konkurentiem kritienā "paķēra līdzi" arī Karro... Otrajā braucienā Matīss finišēja 13.pozīcijā, kas divu braucienu summā deva 17.vietu.

"Trase patika, un sajūtas bija labas," par pirmajiem iespaidiem stāsta Matīss Karro. "Lai arī sestdien bija ļoti karsts, treniņos uzrādīju labus laikus. Kvalifikācijā atkal izdevās fantastisks starts, kas ļāva vienu brīdi atrasties trešajā vietā. Nedaudz vēlāk atkritu uz piekto pozīciju, taču otrā apļa beigās motociklam nokrita sēdeklis. Zaudēju pāris vietas, bet tāpat turējos pirmajā astotniekā. Diemžēl brauciena vidū atkal neizturēja tehnika un man nācās izstāties."

"Svētdien pirmo braucienu sāku no 26.starta vietas, kas, protams, nav labi. Taču starts izdevās un vairākas vietas atguvu, līdz pirmajā līkumā kāds no līderiem krita un paķēra mani līdzi. Kritiena rezultātā salocīju motociklu, tāpēc biju spiests braukt boksos. Kamēr motocikls tika kaut cik salabots, tika pazaudēts daudz laika, tāpēc nācās izstāties," pirmā brauciena notikumus komentē Karro.

"Otrā brauciena laikā aizcīnījos līdz 13.vietai. Lielais karstums šo braucienu padarīja par tīrāko izdzīvošanu. Beigās arī finišēju 13.pozīcijā, ar ko biju apmierināts."

"Protams, mans mērķis joprojām ir Top 10, jo starti ir ļoti labi, kas noteikti ļauj cīnīties ar līderiem. Tikai šobrīd jāaptur šī neveiksmju ķēde," nobeidz Karro, kurš pēc diviem posmiem kopvērtējumā ieņem 19.vietu.

Nākamais pasaules čempionāta posms 30. martā notiks Brazīlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!