Foto: McLaren

"McLaren" F-1 komanda nu jau atzinusi, ka nezina, kad Fernando Alonso varēs atgriezties trasē, tāpat kā to, kas bijis par iemeslu spāņu pilota smagajai avārijai pirmssezonas testos Barselonas trasē, vēsta BBC.

Ka zināms, Alonso 2015.gada sezonas pirmo posmu Austrālijā izlaiž pēc ārstu ieteikuma, jo avārijā testos bija guvis smadzeņu satricinājumu. Sākotnēji tika ziņots, ka spāņu pilots jau sācis gatavoties nākamajam čempionāta posmam Malaizijā, taču jaunākās ziņas liecina, ka Alonso dalība "Grand Prix" nav nemaz tik droša. Komanda tagad norāda, ka no viņiem "tas neesot atkarīgs".

Tāpat "McLaren", kas pēc avārijas paziņoja, ka tās cēlonis bijusi spēcīga sānvēja brāzma, tagad izvairīgi izsakās, ka "nav precīzi zināms, kāpēc šī avārija notika".

Alonso avāriju Barselonas trasē fiksēja gan trasē esošās kameras, gan kamera, kas atradās uz Sebastjana Feleta "Ferrari" formulas - vācu pilots brauca tieši aiz spāņu kolēģa. Tomēr videomateriāls esot sliktā kvalitātē, neskaidrs un pēc tā neko nav iespējams noteikt.

Ir vairākas versijas, kas varētu izraisījis Alonso avāriju, un jaunākā ir tāda, ka spāņu autosportists esot pārdzīvojis smadzeņu darbības traucējumu un avārijas brīdī bijis bezsamaņā. Taču "McLaren" gan norāda, ka pilota veselības pārbaudes to neapstiprina.

"Pēc ļoti rūpīgas pārbaudes mēs esam pārliecināti, ka avāriju neizraisīja mašīnas tehnisks defekts," "BBC Sport" citē komandas preses pārstāvi. "Ņemot to vērā, nav skaidrs, kas tieši to izraisīja. Mēs "McLaren-Honda" komandā turpinām sadarboties ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) avārijas izmeklēšanā un Fernando ārstiem, bet no mums nav atkarīgs tas, kad viņš varēs atgriezties trasē."

FIA pagaidām nav sniegusi nekādu informāciju par izmeklēšanu nedz arī to, kad varētu gaidīt kādus paziņojumus par tajā atklāto. Visticamāk, tas nenotiks līdz brīdim, kad FIA ārsts būs pārbaudījis Alonso stāvokli, ja viņš gatavosies startēt Malaizijas "Grand Prix" posmā.

Savukārt "McLaren" priekšsēdētājs Rons Deniss uzskata, ka avārijas iemeslu, iespējams, tā arī neizdosies noskaidrot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!