Foto: Publicitātes foto
Ar sezonas pēdējo posmu septembra pirmajā nedēļā noslēgusies Minišosejas debijas sezona, kuras galveno balvu - izbraucienu ar F-1 bolīdi - ieguva Aleksandrs Grīva.

Sezonas pēdējais posms notika sausos apstākļos 3,5km garajā moto aplī. Pirmo reizi sezonas laikā dalībniekiem bija iespēja izbraukt pa Biķernieku trases starta finiša taisni, kā arī leģendāros "ozola" un "elkoņa" līkumus.

Piektajā posmā ātrākie bija Aleksandrs Grīva, Elvis Turāns un Ernests Eglītis 1800 klasē; Mārtiņš Gūtmanis, Kristaps Narubins un Reinis Lazdiņš klasē 3000; Mareks Žukurs, Juris Jevhuta un Artūrs Batraks ātrākajā, OPEN klasē.

Sezonas kopvērtējumā par uzvarētājiem savu klašu ieskaitē kļuva Aleksandrs Grīva, Kristaps Misjuns un Mareks Žukurs.

Minišosejas galveno balvu - sēsties pie F-1 bolīda stūres - izspēlēja superfinālā, kas notika "Red Bull Kart Fight" sacensību ietvaros. Tajā dalībnieki sacentās, braucot ar kartingiem, kā arī veica teorētisko testu.

Sīvā cīņā galveno balvu ieguva Aleksandrs Grīva, kurš iepriekš startējis rallijā. "Brauciens ar F-1 bija spilgtākais manas autosporta karjeras piedzīvojums," atzina Aleksandrs. "Ir fantastiska sajūta izbraukt ar pasaules līmeņa tehniku. Kopumā nobraucu piecus apļus un jau 2.apļa beigās saradu ar formulu un spēju taisnēs spiest pilnu gāzi un izbaudīt 12 000 apgriezienus minūtē. Paātrinājums un bremzēšanas ceļš ir tīrākā bauda. Esmu laimīgs, ka man bija šāda iespēja, un noteikti novēlu ikvienam to izbaudīt!"

Sezonas laikā Minišosejas sacensībās piedalījušies vairāk kā 100 interesentu no visas Latvijas, kas uzskatāmi parāda jaunā seriāla popularitāti. Sezonas gaitā uz starta stājušies gan amatieri un debitanti, gan autosporta profesionāļi. Līdzīga situācija ir arī dalībnieku autoparkā – sākot ar salīdzinoši lētiem, trases izpriecām iegādātiem "BMW", līdz jaunākajiem sporta un sacīkšu automobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!