21.augustā noslēdzās kārtējais pasaules čempionāta posms motokrosā ar blakusvāģiem. Lai arī pirmais brauciens Latvijas labākajai ekipāžai bija ļoti cerīgs – izcīnīta otrā vieta, otrajā braucienā kārtējo reizi pievīla tehnika.
Sestdien uz starta līnījas kvalifikācijas raucienos stājās 46 ekipāžas, to vidū sešas no Latvijas, kur pirmo reizi savus spēkus izmēģināja Kārlis Leimanis/ Kaspars Liepiņš, bet diemžēl tehnisku iemeslu dēļ viņi bija spiesti cīnīties par iekļūšanu labāko trīsdesmitniekā, taču visas pārējās Latvijas ekipāžas ieguva tiesības svētdien startēt labāko vidū par ieskaites punktiem kopvērtējumā.

Svētdien, pirmajā braucienā, lai arī Kristeram Serģim un Kasparam Stupelim izdevās veiksmīgs starts, viņi nespēja noturēt līderpozīcijas un finiša līniju sasniedza otrie. Ļoti nozīmīgs katrs punkts šajā posmā bija Māra Rupeika un Haralda Kurpnieka ekipāžai, jo viņu kopvērtējuma trešo vietu apdraudēja gan Krievijas ekipaža Jevgēnijs Ščerbiņins/ Sergejs Sosnovskijs, gan arī holandieša – Jarno Van den Boomen vadītais blakusvāģis. Pirmajā braucienā latviešu otra labākā ekipāža izcīnīja piekto vietu un kopvērtējuma tabulā samazināja punktu atstarpi starp Krievijas ekipāžu līdz sešiem punktiem. Diemžēl pirms sacensībām Haralds Kurpnieks bija saslimis ar angīnu, kas arī liedza cīnīties par vietām pirmajā trijniekā. Pirmajā braucienā trešo vietu izcīnīja Krievijas ekipāža, bet ceturto – J. Van den Boomen/ h. Van de Wiel.

Otrajā braucienā ne īpaši veiksmīgs starts bija līdera Daniela Willemsena ekipāžai, kas deva cerības Kristeram Serģim un Kasparam Stupelim šajā braucienā un posmā kopvērtējumā izcīnīt uzvaru. Jo attālums no šīs ekipāžas līdz pašreizējam līderim bija ļoti liels, taču ar katru apli Daniels Willemsens/ Svens Verbrugge pietuvojās un tomēr viņiem izdevās pierādīt savu pārākumu un, jau pēc viena apļa Kristers Serģis nobrauca malā, jo kārtējo reizi šajā sezonā viņu pievīla tehnika un sacensības bija jāvēro no malas. Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks arī šajā braucienā cīnījās, lai pēc iespējas mazāk punktu zaudētu J.Ščerbiņina ekipāžai, taču arī šajā braucienā viņi finišēja aiz šī ekipāžas – sestajā vietā. Pirmo vietu abu braucienu summā izcīnīja Daniels Willemsens un sacensību dienas gaviļnieks Svens Verbrugge, jo tieši savā dzimšanas dienā viņš izcīnīja dubultuzvaru. Otrajā vietā bija Stjuart Braun/ Jason Peters, bet trešajā – Marko Happich/ Mein Schelbert.

Lai arī šajā posmā Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks bija aiz Krievijas ekipāžas, viņiem vēl joprojām ir izdevies saglabāt trešo vietu kopvērtējuma tabulā. Un jācer, ka šogad kopvērtējumā uz goda pjedestāla kāps divas Latvijas ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!