Foto: Publicitātes foto
Jaunais Latvijas sportists Kristers Teko nākamajā sezonā debitēs pasaules motokrosa čempionāta prestižākajā - MX1 - klasē, pārstāvot Latvijas komandu "Honda Latvia Elksni", informēja vienības preses sekretārs Fīlips Kempelis.

17 gadus vecais Teko būs jaunākais pasaules čempionāta dalībnieks.

Teko guvis ievērojamu pieredzi, startējot dažādās sacensībās ASV, bet nākamajā sezonā viņa galvenais uzdevums būs krāt pieredzi nākotnes izaugsmei.

Tāpat "Honda Latvia Elksni" komandas sastāvā nākamajā sezonā startēs 20 gadus vecais Augusts Justs, kuram tā būs otrā sezonā MX1 klasē, un viņa divus gadus jaunākais brālis Roberts Justs, kurš MX2 klasē startēs otro gadu.

Brāļu uzdevums ir piedalīties visos pasaules čempionāta posmos un finišēt starp 20 labākajiem sportistiem.

Motokross ir sporta disciplīna, kas prasa īpašu fizisko formu, tāpēc nopietnu pienesumu "Honda Latvia Elksni" vienības sportistu sagatavošanā jau starpsezonā ienesa veiksmīga sadarbība ar Latvijas biatlona izlases galveno treneri Intaru Berkuli.

Tradicionāli "Honda Latvia Elksni" komanda startēs ar "Honda" markas motocikliem, kas sevi līdz šim ir apliecinājuši kā ātra un uzticama tehnika.

"Par laimi, Augusta "melnā" sezona ir aiz muguras, visas traumas izārstētas un ir veikts nopietns fiziskās sagatavošanās darbs," izteicās "Honda Latvia Elksni" vadītājs Jānis Kempelis. "Atmosfēra komandā un sadarbība ar atbalstītājiem uz šogad izvirzītajiem uzdevumiem ļauj raudzīties ar pārliecību par izdošanos."

2012.gada pasaules čempionāta pirmais posms MX1 un MX2 klasēs notiks 9.aprīlī Nīderlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!