Foto: F64
Latvijas talantīgais motobraucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja ceturto vietu Katarā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klasē jaunās sezonas pirmā posma otrajā braucienā.

Pirmajā braucienā Jonass tāpat kā kvalifikācijā "izcēla" startu un pirmos četrus apļus brauca līderpozīcijā, tomēr finišā viņš bija atkritis līdz devītajai pozīcijai. Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", 17 apļus garās distances noslēgumā no uzvaru izcīnījušā komandas biedra Džefrija Herlingsa, kurš tiek uzskatīts par sezonas galveno favorītu, atpalika par 36 sekundēm.

Arī otrajā braucienā uzvaru guva Herlingss, bet Jonass šoreiz jau finišēja augstajā, ceturtajā, pozīcijā, komandas biedram distances noslēgumā zaudējot vien desmit sekundes.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas pirmajā braucienā palika 20.vietā, bet otrajā finišēja 15.pozīcijā.

Posma kopvērtējumā Jonass ar 30 punktiem izcīnīja sesto vietu, bet Jonass ar septiņiem punktiem ierindojās 17.pozīcijā.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā Justs ar 78 punktiem ieņēma 23.vietu, kamēr tikai septiņos posmos startējušais Jonass ar 77 punktiem bija vietu aiz viņa.

Šajā sezonā vismaz pirmajos posmos prestižākajā MXGP klasē Latviju nepārstāvēs neviens braucējs. Iepriekšējās sezonas noslēguma kopvērtējumā savā karjerā augstāko 13.vietu guva Matīss Karro, kurš starpsezonā vienojās par atgriešanos "MVR-D Honda" komandā, kas nenodrošinātu latvieša dalību pasaules čempionātā. Turklāt šomēnes Karro savainoja ceļgala krusteniskās saites un trasē varēs atgriezties ne ātrāk kā vasaras vidū.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!