Latvijas autosportists Reinis Nitišs sestdien otrajā kvalifikācijas braucienā pasaules rallijkrosa čempionāta "SuperCar" klases sestajā posmā Beļģijā piedzīvoja avāriju, kamēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē pēc pirmās dienas līderis ir Jānis Baumanis.

Nitišs pirmajā kvalifikācijas braucienā finišēja trešajā vietā, zaudējot Antonam Marklundam un Topijam Heikinenam. Pēc pirmās kvalifikācijas sērijas viņš bija sestajā vietā. Tikmēr Nitiša komandas biedram "Olsbergs MSE" komandā Andreasam Bakerūdam bija motora defekts un notika dzinēja maiņa.

Otrajā braucienā Nitišs startēja no pirmās pozīcijas, taču pēdējā aplī piedzīvotā sadursme ar Heningu Solbergu latvieša mašīnu atstāja ar nolauztu riteni, nesasniedzot finišu. Otrajā kvalifikācijas kārtā Reinis Nitišs tika klasificēts 28. vietā un ieguva 11 punktus. Pirmo sacensību dienu Nitišs noslēdza 18.vietā.

"Diena sākās labi. Lai gan piedzīvoju nelielu izstumšanu no trases, pirmajā braucienā uzrādīju sesto ātrāko laiku un pēc ilgāka laika ieguvu labu starta pozīciju nākamajam braucienam. Arī otro braucienu uzsāku labi, diemžēl piedzīvoju sadursmi ar Heningu Solbergu, par ko esmu ļoti sarūgtināts. Lai kā arī būtu, šobrīd esmu zaudējis braucienu, bet ne sacensības. Rītdien centīšos atgūties un kvalificēties pusfinālam," pēc pirmās dienas sacīja Nitišs.

Tikmēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē Baumanis dienu sāka ļoti veiksmīgi, pārliecinoši uzvarot savu braucienu un visu sēriju. Tikmēr viens no latvieša sīvākajiem konkurentiem Ulriks Linnemans izstājās.

Otrajā braucienā Baumanis trīs apļus bija līderis, bet pēdējā aplī viņš zaudēja pozīciju Zagumenovam, finišējot otrajā vietā. Pēc pirmajām divām kvalifikācijām Baumanis ir līderis un svētdien turpinās cīņu par uzvaru Beļģijas posmā.

"Otrā kvalifikācijā labi izcēlu startu un pirmajā pagriezienā izcīnīju vadību braucienā, kāpināju tempu, šķiet, jau biju droši atrāvies no Zagumenova, kad pēdējā aplī pamēģināju nedaudz savādāku trajektoriju vienam pagriezienam. Ar to pietika, lai netrāpītu pareizi nākamajā pagriezienā un pārsvars pār sekotāju laikam tur arī palika. Bet nekas, tagad jānoskaņojas rītdienas cīņām," pēc otrās kvalifikācijas sacīja Baumanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!