Latvijas autosportists Reinis Nitišs svētdien izcīnīja trešo vietu pasaules rallijkrosa čempionāta "SuperCar" klases Somijas posmā, bet Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē otro vietu izcīnīja Jānis Baumanis.

Pasaules rallijkrosa posmā Somijā Nitišs kopumā ieguva 24 punktus un ar kopvērtējumā iekrātiem 96 punktiem nostiprinājās kopvertējuma līderpozīcijā. Par 14 punktiem atpaliek Bakeruds, vēl par diviem mazāk ir Peteram Solbergam.

Jānis Baumanis "Super 1600" klases kopvērtējumā pēc otrās vietas izcīnīšanas Somijas posmā ir nostiprinājies ceturtajā vietā.

Otrās sacensību dienas iesākumā norisinājās trešā "SuperCar" klases kvalifikācijas sērija. Nitiša trešajā kvalifikācijas braucienā pirmajā aplī saskrējās latvieša komandas biedrs Andreass Bakerūds un Timijs Hansens, otrajam uzmetot divus kūleņus. Šim braucienam tika dots atkārtots starts. Atkārtotā startā Bakerūds tiek noņemts ar melno karogu par Hansena avārijas izraisīšanu, taču komanda šo lēmumu apstrīdēja un uzvarēja. Rezultātā atkal pārbrauciens, taču sāk līt. Viss beidzas ar lēmumu slapjo braucienu nevērtēt, ņemt vērā braucienu, kurā izslēdza Bakerūdu, atjaunojot viņa otro vietu. Reinis trešais braucienā un sērijā, pēc trim sērijām Nitišs ir otrais aiz Antona Marklunda.

Ceturtajā kvalifikācijas braucienā Nitišs sacentās ar Taneru Foustu, Bakerudu, Marklundu un Topiju Heikinenu, un latvietis ierindojās trešajā vietā. Visā sērijā viņš ieņēma piekto vietu. Tikmēr visu kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā Nitišs atradās trešajā pozīcijā aiz Bakerūda un Marklunda, iekļūstot pusfinālā.

Pusfinālā Nitišam bija jāspēkojas ar Bakerūdu, Timuru Timerzjanovu, Hansenu, Krištofu Skorupski un Joni-Peku Rajalu. Spēcīgā lietus dēļ trase bija slapja. Nitišs jau no starta izvirzījās līderpozīcijā, un to nosargāja visu sešu apļu garumā, aiz sevis atstājot Bakerūdu un Skorupski. Tas latvietim ļāva finālā startēt no pirmās rindas. Tikmēr no šī pusfināla izstājās Timerzjanovs, Hansens un Rajala.

Savukārt "SuperCar" otrā pusfinālā smago apstākļu ietekmē avāriju piedzīvoja četras no sešām automašīnām, un šis brauciens tika apturēts. Uz atkārtoto startu varēja tikai trīs automašīnas – Fousts, Marklunds un Peters Solbergs, kamēr Liams Dorans, Dereks Tohils un Topijs Heikinens izstājās. Līdz ar to kļuva zināmi visi finālisti.

Finālbraucienā Nitišs startā bija zaudēja Foustam, bet pirmajā aplī viņu apdzina arī Bakerūds. Atlikušajos apļos Nitišs pietuvojās Bakerūdam, taču nespēja viņu apsteigt, izcīnot trešo pozīciju Somijas posmā. Uzvara Foustam, bet otrā vieta Bakerūdam.

Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē Latvijas pārstavis Jānis Baumanis trešajā braucienā uzvarēja un kvalifikācijas kopvērtējumā pēc šī starta ierindojās otrajā vietā, aiz krieva Sergeja Zagumenova.

Ceturtajā, noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Baumanis lietainos apstākļos savā braucienā finišēja ceturtais braucienā un septītais šajā sērijā. Visu kvalifikāciju kopvērtējumā viņš ierindojās ceturtajā vietā, nodrošinot vietu pusfinālā.

Pusfinālā Baumanis finišu sasniedza otrajā vietā, zaudējot vienīgi Zagumenovam; Jānism līdz uzvarai pietrūka pavisam nedaudz - Zagumenovs finišēja tikai puskorpusu priekšā Latvijas braucējam. Otrā vieta ļāva Baumanim finālā startēt no otrās rindas. Finālā Latvijas pilots spēja izcīnīt otro vietu un un trešo reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!