Gaidāmajā nedēļas nogalē norisināsies "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") otrais posms. Sacensības notiks Vācijā, Hokenheimringas trasē, kur vienlaicīgi ar "World RX" startēs arī "Deutsche Tourenwagen Masters" (DTM) jaunā sezona. Supercar klasē pieteikti 21 dalībnieki, starp kuriem arī latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Nitišs Hokenheimringas trasē atgriežas pēc pagājušajā sezonā izcīnītās otrās vietas.

Leģendārā Pirmās formulas (F-1) trase "World RX" debitēja pērn, un šogad rallijkrosa trase saglabājusi savu vietu "Sachs" līkumā jeb "stadiona" sekcijā, kur sacīksti var vērot vairāki desmiti tūkstoši skatītāju. Pasaules čempionāta otrais posms notiks vienlaicīgi ar DTM čempionāta posmu, tāpēc ir izmainīts ierastais sacensību norises grafiks: pirmā un otrā kvalifikācija notiks piektdien, trešā un ceturtā kvalifikācija – sestdien, bet finālbraucieni, kā arī rallijkrosa studija un tiešraides translācija "Lattelecom" televīzijas kanālā "Best4Sport TV", būs redzami svētdien.

"Šīs trīs nedēļas kopš pirmā posma aizritēja šķietami vienā elpas vilcienā. Tikko vēl analizēju Montalegres trases datus, tam sekoja starts četru stundu autošosejas izturības sacensībās kopā ar Valtu Zvaigzni, un tagad jau pienākusi sacensību nedēļa.Šonedēļ piedalījos arī komandas testos un ar nepacietību gaidu iespēju atgriezties pie "Seat Ibiza RX" stūres, lai sacīkšu režīmā novērtētu ieguldītā darba rezultātu. Turklāt, šīs būs emocionāli pacilājošas sacensības "ALL-INKL.com Münnich Motorsport" komandai, kuras bāzes vieta atrodas tikai dažu stundu brauciena attālumā no trases. Esmu pārliecināts, ka tas visiem dos papildus motivāciju, lai sasniegtu iespējami augstāko rezultātu un sarūpētu sev iemeslu svinībām sacensību finišā," savam preses dienestam stāstīja Reinis Nitišs.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Portugālē Nitišs un Baumanis nespēja kvalificēties pusfinālam. Kvalifikācijas četrās kārtās abi Latvijas sportisti guva pa 122 punktiem, Baumanim ierindojoties 14. vietā, bet Nitišam pozīciju zemāk.

"WORLD RX" Hokenheimringas posma norises grafiks:
CETURTDIENA, 5. MAIJS
18:00* 1. kvalifikācijas kārtas starta vietu izloze
PIEKTDIENA, 6. MAIJS
10:05 Treniņbraucieni
14:55 Supercar 1. kvalifikācija
16:15 Supercar 2. kvalifikācija
SESTDIENA, 7. MAIJS
18:15 Iesildīšanās braucieni
18:25 Supercar 3. kvalifikācija
19:28 Supercar 4. kvalifikācija
SVĒTDIENA, 8. MAIJS
10:35 Rallijkrosa studija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV
11:00 Tiešraides translācija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV
12:00 Iesildīšanās braucieni
12:10 Finālbraucieni

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!