Foto: Publicitātes foto

Latvijas autobraucēji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs ieņem attiecīgi sesto un desmito vietu pēc pasaules čempionāta rallijkrosā trešā posma, kas risinās Beļģijā, pirmās kvalifikācijas dienas prestižākajā "SuperCar" klasē.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Baumanis uzrādīja astoto rezultātu, bet Nitišs bija desmitais ātrākais. Savukārt otrajā kārtā Baumanis bija sestais, tikmēr Nitišs uzrādīja 12 .rezultātu.

Pēc kvalifikācijas pirmās dienas līderis ar 95 punktiem ir zviedrs Matīass Ēkstrems. "Austria" komandas braucējs Baumanis ar 74 punktiem atrodas sestajā vietā, bet "All-Inkl.com" komandu pārstāvošais Nitišs ar 66 punktiem ierindojas desmitajā pozīcijā.

"Pirmajā kvalifikācijā man nesanāca īsti labs starts, turklāt pēdējā apļa pēdējos trīs, četrus pagriezienus izbraucu bez stūres pastiprinātāja. Tā zaudēju diezgan daudz laika un kopvērtējumā biju astotais. Uz notikušā fona tas gan ir visai labi," komandas paziņojumā norādīja Baumanis.

Pirms kvalifikācijas otrā brauciena Baumaņa mašīnai mehāniķi veica izmaiņas regulējumos, taču lielas priekšrocības tās nedeva. "Pirms otrās kvalifikācijas veicām nelielas izmaiņas regulējumos, vajadzēja būt labāk, bet tā nebija. Sanāca labs starts, bija nelielas kontaktcīņas un savu braucienu finišēju otrajā vietā. Esmu apmierināts ar to, kāds rezultāts ir šobrīd. Rīt trešajā kvalifikācijā startēšu no "pole position", blakus būs Sebastjans Lēbs un citi ātri braucēji, tāpēc šim braucienam vajadzētu būt ātram un labam. Šovakar veiksim izmaiņas mašīnas regulējumos, novērsīsim starta programmas kļūdu un viennozīmīgi būs labāk."

Arī Nitišs savas komandas paziņojumā norādījis, ka nav izdevies starts. "Pirmajā braucienā sanāca misēklis startā! Pozitīvi, ka auto nenoslāpa pavisam un ar dažu sekunžu zaudējumu varēju turpināt braukt. Turklāt, man ne tikai izdevās noķert konkurentus, bet līdz brauciena finišam pat izdevās pakāpties līdz trešajai pozīcijai."

"Arī otrais brauciens šodien nebija ideāls – startēju no piektās pozīcijas, tātad no pašas ārmalas. Lai gan ar startu šoreiz viss bija kārtībā, no pašas ārmalas izcīnīt labu pozīciju pirmajā līkumā ir teju neiespējami – tad jābūt izcilam startam, bet konkurentiem jākļūdās. Brauciena turpinājumā šoreiz nācās cīnīties ne tikai ar konkurentiem, bet arī putekļiem, un vājas redzamības apstākļos pieļāvu kļūdu, izbraucot ārpus trases," sacīja Nitišs.

"Gandarījums, ka arī ar nosacīti neveiksmīgiem braucieniem spēju uzrādīt pietiekami labus laikus, lai šobrīd ierindotos desmitajā pozīcijā un rīt spētu cīnīties par vietu pusfinālā. Turklāt, trešajā braucienā man būs otrā starta pozīcija un ļoti ceru, ka izdosies veiksmīgs starts un varēšu parādīt visu "All-Inkl.com" uzbūvētās "Seat Ibiza" automašīnas potenciālu," piebilda sportists.

Vēl divi kvalifikācijas braucieni tiks aizvadīti svētdien, kad notiks arī sacensības.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Vācijas posmā, kas notika slavenajā Hokenheimas trasē, Latvijas braucēji nesasniedza finālu. Baumanis ieņēma ceturto vietu, kas ļāva pusfinālā startēt no pirmās rindas, bet Nitišs ierindojās 13. pozīcijā un pusfinālā bija kā pirmais rezervists.

Kopvērtējumā pēc sezonas pirmajiem diviem etapiem pa 48 punktiem ir Ēkstremam un pēdējo divu gadu rallijkrosa pasaules čempionam norvēģim Peteram Sūlbergam, bet 45 punktus savācis soms Tomass Heikinens.

Baumanis ar 17 punktiem kopvērtējumā ieņem 11.vietu, bet Nitišs guvis sešus punktus un atrodams 15.pozīcijā.

Jau ziņots, ka pirms diviem gadiem Nitišs izcīnīja pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļu, bet pērn, savā otrajā sezonā "Olsbergs MSE" komandā, viņš palika septītais. Tikmēr J.Baumanis pērn kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet tagad spēris soli augstāk un startē prestižākajā klasē.

Šogad pasaules rallijkrosa čempionāta posms pirmoreiz tiks aizvadīts arī Latvijā, sportistiem 1. un 2. oktobrī viesojoties Biķernieku trasē.

Kopumā sezonā būs 12 posmi, no kuriem lielākā daļa notiks Eiropā, bet pa reizei sacensības paredzētas arī Kanādā un Argentīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!