Foto: AFP/Scanpix
Francūzis Sebastjans Ožjērs no "Volkswagen" komandas svētdien posmu pirms pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas beigām nodrošināja kopvērtējuma pirmo vietu, par čempionu kļūstot otro reizi pēc kārtas un arīdzan karjerā.

Francūzis kļuva par Spānijā notikušā sezonas priekšpēdējā - 12. - posma uzvarētāju, par 11,3 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Jari Mati Latvalu no Somijas. Tieši šis sportists bija vienīgai, kuram pirms šī posma bija atlikušas izredzes apsteigt Ožjērs kopvērtējumā.

Ožjērs uzvarēja četros no 17 sacīkšu ātrumposmiem, bet Latvala tika pie astoņiem panākumiem, tostarp bija ātrākais visos četros svētdienas "dopos".

"Finišu sagaidīju ar lielu prieku. Šī ir bijusi ļoti gara nedēļas nogale, taču priecājos, ka esmu čempions vēl pirms posma Lielbritānijā, jo tur trase ir bagāta ar dažādām lamatām," pauda Ožjērs.

Lai Ožjērs jau šajā posmā nodrošinātu sezonas čempiona titulu, viņam bija jāiekrāj par vismaz vienu punktu vairāk nekā savam komandas biedram Latvalam.

Trešais sacensībās palika vēl viens soms Miko Hirvonens no "M-Sport" komandas, kurš atpalika par minūti un 42,2 sekundēm.

Ožjērs šosezon izcīnījis septiņas uzvaras, un "Volkswagen" komanda jau otro gadu pēc kārtas garantējusi triumfu Konstruktoru kausa ieskaitē.

Kopvērtējumā posmu pirms sezonas beigām Ožjērs kontā ir 242 punkti, bet Latvala seko ar 211 punktiem. Viņš nodrošinājis kopvērtējuma otro vietu, bet trešais ar 150 punktiem ir "Volkswagen" braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš arī vairs nav apsteidzams.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjērs par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!