Foto: AFP/Scanpix
Gatavojoties slaveno Lemānas 24 stundu sacīkšu 90. jubilejai, trasē tiks iekļauti posmi, kuros sacīkste notika tās pirmsākumos, vēsta ārzemju mediji.

Šogad trasē tiks iekļauts oriģinālais "Pontelieue" posms, kas bija "Circuit de la Sarthe" trases tālākais ziemeļu punkts laikā no 1923. līdz 1928. gadam.

Šajā slavenajā trases posmā tiks uzstādītas tā laika barjeras un reklāmas plakāti, un pirms šagada Lemānas sacīkstes tur notiks parāde ar 20. gadu automobiļiem, kas piedalījās tā laika sacensībās.

Atzīmējot šo izturības sacīkšu jubileju, "Automobile Club de l'Ouest" ir ieplānojuši vairākus īpašus pasākumus. Īpaša žūrija ir izvēlējusies 11 automašīnas, kas visprecīzāk raksturo Lemānas 24 stundu sacīkstes garu, un katra no tām piedalīsies parādes aplī, pavadot sacensības uzvarētāju kausu.

Pirms tam maija beigās Parīzē, Pompidū centrā notiks vairākkārtējo Lemānas 24 stundu sacensības uzvarētāju godināšana. Tajā piedalīsies dzīvi esošie piloti, kas savas karjeras laikā uzvarējuši četrās vai vairāk Lemānas sacensībās, bet vecākie Lemānas dalībnieki no Lielbritānijas, Beļģijas, Francijas, Brazīlijas, ASV un Japānas tiks uzņemti Slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!