Foto: AFP/Scanpix

Pagājušās sezonas pasaules čempions Horhe Lorenso no "Yamaha Factory" komandas svētdien triumfēja pasaules motošosejas čempionāta 12.posmā - Lielbritānijas "Grand Prix" - prestižajā "MotoGP" klasē.

Spānis sacensību finišā spēja apsteigt savu tautieti, šīs sezonas debitantu un pašreizējo kopvērtējuma līderi Marku Markesu no "Repsol Honda" komandas.

Jāizceļ, ka vēl svētdien no rīta Markess piedzīvoja nepatīkamu kritienu iesildīšanās sacīkstēs, traumējot plecu. Pabijis mediķu aprūpē, spānis spēja sacensības aizvadīt, ar izcīnīto otro vietu nostiprinot savas kopvērtējuma līderpozīcijas.

Markess iepriekš sestdien uzvarēja posma kvalifikācijas sacensībās, bet nepārspēts viņš bija iepriekšējos četros posmos pēc kārtas.

Tikmēr uz svētdienas sacīkšu goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēls viens spānis - "Repsol Honda" pārstāvis Danijs Pedrosa.

Markess var kļūt par pirmo debitantu, kurš ieguvis titulu, kopš 1978.gada, kad to paveica amerikānis Kenijs Robertss.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 sacīkstēm Markess ir pirmais ar 233 punktiem, bet 30 punktus viņam zaudē Pedrosa. Savukārt Lorenso ir trešais ar 194 punktiem.

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza divkārtējais pasaules čempions Keisijs Stouners no Austrālijas, tikmēr Lorenso pērn kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Pirmoreiz viņš titulu izcīnīja 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!