Foto: Publicitātes foto

Pasaules rallijkrosa čempionāta līderis Reinis Nitišs būs īpašais viesis Jēkabpils "Motoru svētkos", kas risināsies sestdien, 21.jūlijā, pirmo reizi piedaloties rallija sacensībās.

Biedrības "SKN Sports" un Jēkabpils pilsētas pašvaldības rīkoto "Motoru svētku" laikā Reinis Nitišs piedalīsies vairākās aktivitātēs - atklās rallijsprintu "Viduslatvija 2014" un vēlāk pats sēdīsies pie auto stūres, lai startētu pilsētas ātrumposmā.

Reinim Nitišam šīs būs pirmās sacensības, kurās viņš automašīnā neatradīsies viens, bet gan kopā ar stūrmani. jaunais autosportists, ka ar nepacietību gaida sestdienas vakaru, kad varēs pārbīdīt savu iespēju robežas nedaudz tālāk uz priekšu. "Iepriekš vēl ne reizi neesmu startējis rallija sacensībās, un šī man būs pilnīgi jauna pieredze," saka Reinis. "Nevaru sagaidīt, kad varēšu sēsties pie auto stūres!"

"Tā kā šajā nedēļas nogalē nenotiek pasaules rallijkrosa čempionāta posms, ar lielāko prieku piekritu piedalīties savas dzimtās pilsētas rīkotajos "Motoru svētkos". Startēt Latvijā, turklāt, Jēkabpilī – tā ir iespēja, kuru nevarēju laist garām," pacilātā noskaņojumā pirms plānotā starta ir Reinis.

Nitišs pilsētas ātrumposmā startēs ar priekšpiedziņas Renault Clio automašīnu, ar kuru 2013. gadā izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu "Super1600" klasē. "Noteikti būs nepierasti pēc kāda laika atkal startēt ar priekšpiedziņas automašīnu, tomēr domāju, ka spēšu ātri pielāgoties un atcerēties vēl pirms dažiem mēnešiem tik ierastās darbības," saka Reinis. "Liels prieks, ka pilsētas ātrumposmā varēšu startēt kopā ar savu ilggadējo mehāniķi Aigaru Ūbeli, ar kuru man ir izveidojusies lieliska sadarbība. Nezinu, kā man izdosies sagatavot stenogrammu, bet vismaz ar uzticēšanos stūrmaņa teiktajam sarežģījumi nebūs – ja teiks, ka jāgriež pa labi, tad tā arī darīšu."

Jēkabpils "Motoru svētku" ietvaros notiks daudz dažādu pasākumu - ne tikai rallijsprints "Viduslatvija 2014", bet arī ātrumlaivu, motoparaplānu un ūdensmotociklu sacensības, kā arī daudzas citas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!