"Gresini Racing" komanda pēc Marko Simončelli traģiskās bojāejas ir nolēmusi atsaukt savas vienības braucēju līdzdalību pēdējā Pasaules motošosejas čempionāta posmā Valensijā abās klasēs: MotoGP un Moto2.

Komandas dibinātājs un boss Fausto Gresīnī apstiprināja, ka viņa komanda Valnesijā nestartēs, jo pagaidām nespēj atgūties pēc piedzīvotā šoka.

Atgādinām, ka Simončelli "Gresini" komandai pievienojās jau 2010.gadā un pēc panākumiem šogad pagarināja līgumu arī 2012.gada sezonu, kad "Honda" apsolīja itālietim nodrošināt jaunākās specifikācijas motocikla modeli.

"Pagaidām varam apliecināt vienīgi to, ka komanda nestartēs Valensijā un nepiedalīsies testos, kas notiek uzreiz pēc posma," Fausto Gresīnī paziņoja intervijā "Corriere dello Sport". "Nākamā diena pēc traģēdijas bija vēl smagāka. Viss notika tik ātri un man trūkst vārdu, lai to izskaidrotu. Es zinu, ka mūsu darbs ir bīstams un tā ir daļa no spēles, tomēr mēs viemnēr ceram, ka nekas ļauns nenotiks. Kad tas notiek un tas notiek ar mums, tad spēles noteikumi mainās un citas lietas kļūst svarīgas."

"Avāriju izraisīja virkne neveiksmīgu sakritību – moticikls sāka kustību uz līkuma iekšmalu, nevis ārmalu, jo tā ir platākā trase sezonā, kur bija iespēja atgūt saķeri vēl pirms izlidošanas drošības joslā," turpināja bijušais divkārtējais (1985. un 1987.gadā) čempions 125cc klasē. "Man nāk atmiņā notikumi no pēdējiem diviem gadiem, kurus Marko pavadīja mūsu komandā. Viņš bija spontāns, viņš vienmēr darīja to, kas viņam likās pareizi un viņam bija liela sirds. Es nevaru atcerēties ne reizi, kas viņš kļūtu dusmīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!