Foto: PantherMedia/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Pīlādžu trasē Stelpē risināsies vēsturisks notikums – pirmo reizi Eiropas čempionāts motokrosā sievietēm notiks Ziemeļeiropā, informē sacensību rīkotāji.

8. un 9.jūlijs Latvijas motosporta vēsturē ieies kā vēsturisks datums, jo pirmo reizi Baltijā sacentīsies Eiropas ātrākās dāmas, un šīs būs izšķirošas sacensības, jo Latvijā tiks aizvadīts čempionāta noslēdzošais posms.

Startam pieteikušās 22 motokrosistes no 10 valstīm, kā arī divas Latvijas pārstāves – Anna Stecjuka un Anastasija Ušakova.

Paralēli notiks arī Eiropas čempionāta Ziemeļeiropas zonas (NE) sacensības EMX65 un EMX85 klasēm, kā arī Vecumnieku novada kausa izcīņa pašiem mazākajiem MX50 klases braucējiem.

EMX65 klasē startam pieteikti 37 sportisti. Pirms noslēdzošā posma Stelpē līderpozīcijās kopvērtējumā 1. vietā atrodas Polijas sportists Maksimiljan Hvaliks, 2. vietā ir Krievijas pārstāvis Iļja Habirovs, bet trešajā vietā Latvijas sportists Kirils Maslovs. Kopvērtējuma augstajā ceturtajā vietā ierindojas vēl viens Latvijas pārstāvis Jānis Kubliņš.

EMX 85 klasē pēc aizvadītajiem trijiem posmiem pirmajā un otrajā vietā atrodas Krievijas sportisti Aleksejs Orlovs un Ņikita Petrovs, 3. vietā Baltkrievijsa sportists Daniels Valovičs. Kopvērtējuma desmitniekā ir arī divi Latvijas pārstāvji – 5. vietā ir pagājušā gada Eiropas čempions EMX65 klasē Edvards Bidzāns, bet TOP 10 noslēdz Mairis Pumpurs. Startam Stelpē EMX85 klasē kopumā pieteikti 28 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!