Foto: Krišs Karnītis

Latvijas jaunais autobraucējs Ralfs Sirmacis kopā ar stūrmani Artūru Šiminu ("Sports Racing Technologies") svētdien izcīnīja uzvaru junioru ieskaitē Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Igaunijas posmā, "auto25 Rally Estonia".

Sirmacis ("Peugeot 208 R2") bija savas ieskaites līderi jau pēc sestdien aizvadītās otrās rallija dienas, bet svētdien sportistiem bija jāveic vēl seši ātrumposmi, no kuriem latviešu ekipāža uzvarēja divos. 

Tas ļāva nosargāt uzvaru kopējā ieskaitē, par 31,8 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju zviedru Emīlu Bergkvistu ("Opel Adam R2"), bet trešais palika igaunis Miko Ove Nīnemae ("Peugeot 208 R2"), atpalikdams vēl par 2,4 sekundēm vairāk.

Kopējā ieskaitē Sirmača ekipāža ieņēma augsto 10. vietu.

Uzvaru "auto24 Rally Estonia" kopvērtējumā uzvarēja Krievijas ekipāža Aleksejs Lukjaņuks/Aleksejs Arnautovs, kuri brauca ar N4 klases "Mitsubishi Lancer EvoX". Otro vietu izcīnīja polis Kajetans Kajetanovičs ("Ford Fiesta R5"), trešais palika mājinieks, igaunis Rainers Auss ("Mitsubishi Lancer EvoIX").

Pēc Igaunijas posma ERČ kopvērtējuma vadībā ir nonācis Kajetanovičs, apsteidzot iepriekšējo līderi Kreigu Brīnu, kurš no "auto24 Rally Estonia" izstājās pirms pēdējā ātrumposma. Tagad viņus kopvērtējumā šķir pieci punkti poļu pilotam par labu.

Vienu posmu līdz junioru ieskaites sezonas beigām čempiona titulu priekšlaicīgi sev jau nodrošinājis Bergkvists, toties Ralfs Sirmacis pēc uzvaras Igaunijā ir pacēlies uz otro vietu savas ieskaites vērtējumā, un trešajā vietā esošo norvēģi Stīvu Roklandu apsteidz par astoņiem punktiem, taču "bīstami" tuvu ir arī citi braucēji - brits Kriss Ingrems no Sirmača atpaliek par deviņiem, vācietis Marijans Grībels - par 12 punktiem.

Pēdējais junioru čempionāta posms risināsies Čehijā, "Barum Rally Zlin", kas ir asfalta rallijs un risināsies augusta beigās. Kā zināms, ERČ junioru čempionātā ir iekļauti tikai seši no 10 ERČ rallijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!