Foto: F64

Gaidāmā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posma - rallija "Liepāja" - rīkotāji ceturtdien nepiemērotu laikapstākļu dēļ lēmuši par distances saīsināšanu, atceļot pilsētas ātrumposmu Liepājā, kas bija ieplānots pirmoreiz vēsturē.

Nepiemērotu laikapstākļu dēļ ticis atcelts sacensību noslēdzošais - divpadsmitais - ātrumposms, kura norise Liepājas pilsētā bija paredzēta svētdien, 8.februārī, plkst.16.

"Kad nolēmām par pilsētas ātrumposma sarīkošanu Liepājā, zinājām, ka tas ir ambiciozs, bet izpildāms uzdevums. Tomēr par spīti visām mūsu pūlēm sagatavot ātrumposma segumu sacensību norisei atbilstošā kvalitātē laikapstākļi ir ļoti nozīmīga sadaļa, kuru ietekmēt nav mūsu spēkos. Šodien bija jāpieņem lēmums par sacensību distances saīsināšanu," paziņojumā citēts rallija direktors Raimonds Strokšs. "Neskatoties uz to, ceļa segumi atlikušajos ātrumposmos Liepājas un Kuldīgas apkārtnēs ir pilnībā sasaluši un klāti ar pietiekamu sniega kārtu, lai padarītu ralliju par skaistām ziemas sacensībām."

Rallijs sāksies piektdien, 6.februārī, plkst.16.15, kad paredzēts kvalifikācijas posms. Tikmēr sacensību atklāšanas ceremonija Liepājas Rožu laukumā paredzēta plkst.20.

Paralēli ERČ notiks arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) otrais un trešais posms.

Kā ziņots, kopumā ERČ ieskaitē piedalīsies 52 ekipāžas no 20 valstīm, no kurām 16 startēs junioru čempionāta vērtējumā.

Paralēli notiekošā LRČ ieskaitē sacensībās piedalīsies 34 ekipāžas.

Kopumā šosezon Eiropas čempionātā risinās desmit posmi, kas notiek arī Austrijā, Lielbritānijā, Portugālē, Beļģijā, Igaunijā, Čehijā, Kiprā, Grieķijā un Francijā.

ERČ posms Latvijā risināsies trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!