Foto: LETA
Atjaunotajā spīdveja trasē Biķerniekos nākamajā gadā varētu risināties Pasaules kausa izcīņas komandu sacensības, preses konferencē atklājis Latvijas Motosporta federācijas treka komisijas un biedrības "Grand Prix of Latvia" vadītājs Vladimirs Ribņikovs.

Biķerniekos spīdveja sacensības nav rīkotas jau ilgu laiku, taču treks bija saglabājies. Maijā tajā tika sākti apjomīgi atjaunošanas darbi, kas tagad pabeigti, bet 16.augustā tur risināsies "Grand Prix" sērijas posms.

"Ceram, ka Rīgas trekam būs liela nākotne, jo tam ir lieliska ģeogrāfiskā atrašanās vieta," stāstīja Ribņikovs, atklājot, ka iesniegts pieteikums komandu Pasaules kausa rīkošanai un liela iespējamība, ka šīs sacensības arī notiks Rīgā. "Cerams, ka galvaspilsētā parādīsies spīdveja skola un sporta veids iedzīvosies."

Kā zināms, pagājušajā gadā Latvijas izlase pirmo reizi vēsturē ielauzās Pasaules kausa kopvērtējumā labāko sešniekā, bet šogad savā pusfinālā palika pēdējie četru komandu konkurencē, kas deva septīto pozīciju sezonas kopvērtējumā.

Arī Biķernieku treka direktors Aivars Aksenoks uzsvēris, ka stadions nav uzbūvēts vienām sacensībām.

"Svarīgākais, ka šeit varēs trenēties Rīgas jaunieši un spīdvejs attīstīties. Pēc dažiem gadiem sporta veids valstī būs daudz spēcīgāks," uzskata Aksenoks.

"2009.gadā bijām nonākuši tuvu tam, ka Biķernieku sporta kompleksa vietā atrastos biroja ēkas, tomēr to nodeva Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD), un mēs šo pilsētai svarīgo objektu nolēmām atjaunot kā sporta objektu," stāstīja Aksenoks. "Paldies arī, ka bija iespēja izmantot CSDD nopelnītās dividendes. Tās netika izmantotas citiem mērķiem, bet varējām lietot stadiona renovācijai."

Spīdveja stadions Biķernieku bāzē tika izveidots 1976.gadā, bet pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados dažādu iemeslu dēļ Rīgas spīdveja komanda beidza pastāvēt, stadionam līdz ar to pārtraucot savu darbību. Trases renovācija ļauj cerēt uz Rīgas spīdveja komandas atjaunošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!