Foto: Raimonds Volonts
Turpinoties ziemai Latvijā, pagājušajā nedēļas nogalē turpinājās arī Rīgas Ziemas kausa sezona. Biķernieku trasē notikušajā 4. posmā uzvaras 4WD un "Sailun 4WD" ieskaitē svinēja Artis Vicinskis ar "Subaru Impreza", kamēr priekšpiedziņās pie divām pirmajām vietām tika Valts Zvaigzne ("Opel Astra").

Tāpat kā iepriekšējā posmā, arī ceturtais posms dalībniekus sagaidīja ar sniegu un ledu. Trasē apstākļi visas dienas laikā mainījās, un dažviet braucēji paspēja arī izrakties līdz asfaltam.

Pilnpiedziņās bez Vicinska izcīnīt uzvaru spēja arī Ints Dimiņš ("Audi 90"), kurš pirmais "4WD Open" ieskaitē. Viņam vēl trešā vieta 4WD, kamēr pa diviem pjedestāliem arī Rolandam Kaucim ("Subaru Impreza") un Marekam Žukuram ("Audi 80"). Jāatzīmē, ka "Audi quattro" klasē šoreiz pirmais Jānis Sala, aiz sevis atstājot gan iepriekšminēto Dimiņu, gan Raivo Dripi.

Priekšpiedziņās "Sailun 2WD" un "2WD Open" triumfējušais Zvaigzne uz pjedestāla otrā pakāpiena kāpa arī 2WD ieskaitē. Tajā gan pārsteidzoši uzvara junioram Patrikam Ločmelim ("Opel Astra"), savukārt trešais Renārs Zapackis, kurš ar savu "Honda Civic" vienlaikus izcīnīja arī otro vietu "Sailun 2WD" klasē. Rīgas Ziemas kausa 2WD ieskaitēs šoreiz startēja arī šajās sacīkstēs vēl neredzēts auto – poļu mazais "FIAT 126" ar Ivaru Ērgli pie stūres.

Aizmugures piedziņas sezonas līderis Kaspars Mamons šoreiz uzvaru izcīnīja "RWD Open" klasē, bet "Sailun RWD" un RWD ieskaitēs viņam vēl pa pjedestālam. "Sailun RWD" klasē pirmais Jānis Visockis, savukārt RWD ieskaitē uzvara Aivaram Krastiņam. Visi trīs, protams, sacīkstēs startēja ar 3. sērijas BMW.

Septiņu dāmu konkurencē 4. posmā ātrākā Linda Kundziņa ("Audi A3"), aiz sevis atstājot Lindu Cikmaču ("Citroen C2") un Anastasiju Kozlovsku ("Mazda MX-3").

Atgādinām, ka Rīgas Ziemas kausa sacensībās startēt var ikviens interesents, jo ļauts piedalīties gan ar ielas, gan sporta automašīnām. Pēdējā iespēja šosezon sacensties būs 17. februārī, kad Biķernieku trasē norisināsies Rīgas Ziemas kausa 5. un noslēdzošais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!