Perfektā manierē trešo Pasaules čempionāta posmu WTCC aizvadījis "Chevrolet" komandas braucējs Robs Hafs, kuram izdevās izcīnīt uzvaras abos Moncas trasē Itālijā notiku šajos braucienos. Tagad viņš ļoti pārliecinošā vadībā arī sezonas kopvērtējumā.

Hafs pirmo braucienu sāka no "pole position" un netraucēts arī aizbrauca līdz finišam pirmajā pozīcijā, kamēr daudz spraigāki notikumi risinājās aiz viņa, kur savā starpā cīnījās britu pilota komandas biedri. "Parabolica" līkumā kļūdoties Ivanam Mulēram, uz otro vietu pacēlās Alans Meņū, taču pašreizējais WTCC čempions ar to nebija mierā. Mēģinājums atgūt otro vietu beidzās ar to, ka Mulērs pēdējā apļa otrajā līkumā izgrūda Meņū no trases. Rezultātā Mulērs finišēja otrais, trešo vietu pēdējā brīdī ieguva Tjagu Monteiru ar "SEAT", bet Meņū palika trases malā.

Otrajā braucienā pirmais startēja Monteiru, taču jau pirmajā līkumā Hafs bija ticis bijušajam F1 pilotam garām. Uzreiz pēc tam Hafam "astē" iesēdās Mulērs un abu cīņā gandrīz beidzās ar iepriekšējā rindkopā aprakstītajiem notikumiem, kad dažus apļus pirms finiša, bremzējot pirms "Parabolica", Mulērs aizķēra Hafa mašīnas aizmuguri, par to momentā saņemot brīdinājumu no tiesneša. Finišā Hafs tomēr iebrauca kā pirmais, bet 0.2 sekundes aiz viņa finišēja Mulērs, trešo vietu izcīnot Kristianam Pulsenam ar "BMW".

Šī posma laikā Alanam Meņū izdevies ievērojami uzlabot savu situāciju kopvērtējumā un tagad viņš atrodas pārliecinošā vadībā, tuvāko sekotāju Ivanu Mulēru apsteidzot par 36 punktiem. WTCC ceturtais posms notiks 5. jūnijā Ungārijā.

WTCC kopvērtējums pēc 3. posma

Vieta Pilots Punkti Vieta Rūpnīca Punkti
1 Robert Huff 120 1 Chevrolet 242
2 Yvan Muller 84 2 SEAT 150
3 Alain Menu 79 3 BMW 132
4 Tiago Monteiro 58 4 Volvo 40
5 Gabriele Tarquini 52
6 Kristian Poulsen 41
7 Tom Coronel 40
8 Norbert Michelisz 28
9 Darryl O'Young 27
10 Cac? Bueno 25
11 Michel Nykj¿r 18
12 Javier Villa 15
13 Franz Engstler 8
14 Robert Dahlgren 6
15 Aleksei Dudukalo 2
16 Mehdi Bennani 1
17 Pepe Oriola 1
18 Fredy Barth 1

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!