Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē svētdien notika lielākās autošosejas sacensības - NEZ (North European Zone) autošosejas čempionata piektais posms – Arčers balvas izcīņa. Šīs sacīkstes ir arī Latvijas čempionāta 3. posms, ziņo Dainis Burkovskis LAF autošosejas komisijas preses sekretārs.
Sacensību ietvaros norisinājās arī Honda Challenge seriāla sacensības, kurā piedalās vairāki Latvijas braucēji un X-sports Kausa izcīņas braucieni Nacionālajā klasē.

Uz sezonas lielākajām autosacīkstēm bija pulcējis gan liels dalībnieku skaits – vairāk kā 50 braucēju 7 klasēs, gan arī neredzēti liels skatītāju pulks - varēja būt kādi 5000 skatītāji.

Latvijas līdzjutējiem interesantākās cīņas šogad saistās ar Schenker B2000 klasi. Šīs klases kvalifikācijas braucienos ātrāko laiku slapjajā trasē uzrādīja AMB komandas braucējs Arnis Jurševskis 2004. gada Baltijas čempions Ģirts Krūzmanis (Bensons Honda Racing) uz Arčers balvas sāka no 3. vietas. Neskatoties uz to Krūzmanis pārliecinoši uzvarēja pirmajā braucienā. Uzvara arī otrajā braucienā vēl vairāk nostiprināja viņa līderpozīcijas Latvijas un NEZ čempionātā. Ģirts Krūzmanis :”Patīkami, ka varēju attaisnot savu daudzo līdzjutēju cerības un izcīnī uzvaru šajās man tik svarīgajās sacensībās. Pēc kvalifikācijas braucieniem tika novērsts sīks defekts, un sacīkstē jau viss bija labi. Mehāniķi mašīnu bija sagatavojuši ļoti labi. Šīs bija labas un interesantas sacensības.” Otro vietu nedaudz daudziem par pārsteigumu ieguva lietuvietis Egidijs Dapšas , kurš bija otrais abos braucienos, bet trešais Arčers balvā Arnis Jurševskis, kurš abos braucienos arī bija trešais. Arnis gan centās cīnīties ar Dapšu, bet šoreiz lietuvietis bija ātrāks. Arnis Jurševskis :” Nu mašīnai viss bija kārtībā, cik varēju tik arī braucu. Bet pats ar rezultātu esmu apmierināts, tas bija tas , ko šodien varēju izdarīt. Vēl jau ir 2 posmi un var pacīnīties arī par uzvaru!” Neveiksmīga šī sacīkstes bija Jānim Horelikam, kurš pusass defekta dēļ palika pirmā brauciena startā, bet otrajā, būdams stabilā 4. vietā ātrumkārbas defekta dēļ atkrita uz sesto vietu. Līdz ar to Horelikam 6. vieta, bet piektajā Juris Sprūde.

Super 2000 klasē pirmo vietu izcīnīja Aivis Ohtla, aiz sevis atstājot Indreku Sepu un Martinu Merisāru.

Super 1600 klasē startēja 4 Latvijas braucēji. Bez Ata Veismaņa un Andra Daugaviņa Rīgas posmā startēja Aleksejs Kočujevskis un Lauris Vidzis. Par uzvarētāju kļuva igaunis Madis Kasamets, otrais Andris Daugaviņš, trešais lietuvietis Paulis Macevičus.

Baltic GT klasē startēja abi mūsu Honda Challenge seriāla braucēji Arvis Zārbergs un Oskars Laivenieks. Ātrāko kvalifikācijas laiku uzrādīja Somijas sportists Kalle Sarlins ar Ford Escort. Taču sacīkstē nevienam cerības neatstāja Igaunijas braucējs Tonu Sommers ar savu jaunuzbūvēto BMW. Otrais Karlins, trešais lietuvietis Alfredas Kudla.

Formula Baltic ātrākais kvalifikācijā un arī sacensībās igaunis Jegors Popovs. Otrais igaunis Kristo Ebras, trešais lietuvietis Ramunas Čapkauskas. Šajā klasē Latvijas sportisti nestartēja.

Honda Challenge sertiāla sacīkstēs startēja 9 braucēji, no tiem 3 mūsējie Arvis Zārbergs, Oskars Laivenieks un Krišjānis Caune. Pirmo sacensību braucienu no pirmās pozīcijas sāka Zārbergs. Tiesa gan viņš nestartēja ar savu kaujas mašīnu, jo tai salūza ātrumkārba. Arī ar izīrētu automašīnu Arvis neatstāja konkurentiem nekādas cerības un finišēja pirmais, apsteidzot somu Matiasu Henkolu un Miko Heinonenu. Oskars Laivenieks bija piektais, bet Krišjānis Caune sestais pirmajā sacensību braucienā. Otrajā braucienā braucēji parūpējās par lielisku šovu skatītājiem, jo notika sadursmes katrā aplī. Diemžēl ne savas vainas pēc lielākie cietēji bija mūsu braucēji, jo visiem viņiem tika bojātas automašīnas... Un gan Zārbergs, gan caune nemaz nefinišēja. Divu braucienu summā pirmais Kais Eklunds, otrais Matiass Henkola, trešais Mikko Heinonens. Zārbergs 4. vietā, Oskars Laivenieks 5. vietā , Krišjānis Caune devītais.

X-sports nacionālās klases pirmajā sacensībās 2 braucienu summā ātrākais Armands Keišs, otrais Normunds Šubeckis, trešais Raimonds Cabulis.

Nākošais NEZ autošosejas posms pēc nedēļas Somijā. Informāciju par autošosejas sacensībām un rezultātiem var atrast Interneta portālos www.laf.lv, www.f1.lv, www.autososeja.tk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!