Foto: DELFI
Šodien Latvijas rallija čempionāta trešajā posmā Talsos par uzvarētāju kļuva Igauņu pilots Georgs Gross, kurš sacensību otrajā dienā aizvadīja ļoti sīvu dueli ar Jari Ketomā, taču pēdējā, visgarākajā ātrumposmā, soms pārsita riepu un no cīņas par uzvaru izstājās.

Talsu rallija pirmo dienu kā līderis noslēdza "Skandi Motors" rallija komandas pārstāvis Jari Ketomā, tobrīd par 3.3 sekundēm apsteidzot Georgu Grosu no "Markko Martin Motorsport" vienības. Šodien cīņa abu braucēju starpā turpinājās ne mazāk sasprinti un abi braucēji sadalīja uzvaras svētdienas sešos ātrumposmos. Gross vadību pārņēma jau pašā dienas sākumā, bet vēl vienu "dopu" pirms finiša atradās tikai 6.8 sekundes priekšā savam konkurentam.

33.8 km garais "TurtleWax" ātrumposms izrādījās liktenīgais cīņā par uzvaru un pirmo vietu sadalījumu vispār. Kamēr Gross bez problēmām uzrādīja vēl vienu labāko rezultātu, Ketomā, pirmo reizi startējot ar jaudīgo "Mitsubishi Lancer EVO X R4", 17 km pēc starta pārsitis riepu, zaudējot vairāk kā 3 minūtes. Līdz ar to, Gross, kurš brauca ar 2008. gada "Ford Focus RS WRC", ieguva ļoti pārliecinošu uzvaru kā absolūtajā vērtējumā, tā arī "A plus" klasē.

Talsu rallija fotogalerija>


Pretī uzvarai "N4" klasē devās "LMT" rallija komandas pilots Andis Neikšāns, taču arī viņam noslēdzošais "dops" izrādījās liktenīgs - pārsistas riepas dēļ zaudētas gandrīz 4 minūtes. Tas klasē ļāva uzvarēt lietuviešu pilotam Vitautam Švedam, kuram otrā vieta absolūtajā ieskaitē, bet trešajā vietā absolūti un otrais "N4" vērtējumā Talsu ralliju noslēdza Jānis Vorobjovs. Trešā vieta "N4" ieskaitē Mārim Neikšānam, kurš, atšķirībā no saviem konkurentiem, tieši pēdējā ātrumposmā savā klasē pakāpās par vienu pozīciju uz augšu. Taču, tā kā Šveds Latvijas čempionāta ieskaitē nestartē, Vorobjovam pienākas visvairāk punktu.

Trijniekā neiekļuva Raimonds Kisiels ar savu WRC mašīnu, lai gan visu sacīksti turējās starp vadošajiem braucējiem - viņš nefinišēja stūres defekta dēļ. Savukārt, pārsista riteņa dēļ sacensības nebeidza viens no "N4" vadošajiem pilotiem, Jānis Feldmanis.

"2WD" vērtējumā uzvara zviedram Danielam Ernstedam ar "SEAT Ibiza". Pirmajā trijniekā Latvijas ekipāžas šajā klasē neiekļuva.

Talsu rallija rezultāti >>

Vieta Klase Pilots Mašīna Laiks
1. A plus Georg Gross Ford Focus RS WRC 08 58:42.8
2. N4 Vytautas Švedas Mitsubishi Lancer EVO X +1:45.9
3. N4 Jānis Vorobjovs Mitsubishi Lancer EVO X +1:57.4
4. N4 Māris Neikšāns Mitsubishi Lancer EVO X +2:01.3
5. N4 Sander Parn Subaru Impreza WRX STi +2:03.6
6. N4 Jimmy Joge Mitsubishi Lancer EVO X +2:07.5
7. N4 Aivis Egle Mitsubishi Lancer EVO X +2:21.8
8. N4 Raul Jeets Mitsubishi Lancer EVO IX +2:32.7
9. A plus Jari Ketomaa Mitsubishi Lancer EVO X R4 +3:26.5
10. N4 Kaspar Koitla Subaru Impreza WRX STi +3:31.6

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!