Vēl tikai nepilnas trīs dienas palikušas līdz Latvijas autotreka čempionāta sākumam. Atgādinām, ka pirmais posms startēs šo svētdien pl. 16.00 “Spīdveja Centra” stadionā Daugavpilī, ziņo Latvijas Automobiļu federācijas treka komisijas preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis.
Pērn par Latvijas čempionu kļuva Aldis Kasparovičs, gūstot lielāko panākumu savā samērā garajā autosportista karjerā. Par šo sezonu viņš izsakās šādi: “Braukšu ar to pašu mašīnu, ar kuru startēju pērn. Ziemas laikā esmu iegādājies automobili savam 16 gadus vecajam dēlam Kristapam un ar nepacietību gaidu viņa debiju sacīkstēs. Mēģināšu izskolot Kristapu par labu sportistu un domāju, ka viņš varētu piedalīties ne tikai autotreka, bet arī autokrosa sacīkstēs. Pirms sezonas apvienojāmies vienā komandā ar pērnā gada vicečempionu Sergeju Blažēviču. Citādi nebija interesanti, ka visas komandas ir tikai no vienas pilsētas – Daugavpils vai Jēkabpils. Kopā ar Sergeju vēlējāmies izveidot vienību, par kuru fanotu gan Jēkabpilī, gan Daugavpilī!”

Pērnā gada vicečempions Sergejs Blažēvičs 2005. gada sezonai gatavo jaunu auto: “Šodien braucu uz Lietuvu skatīties, kas notiek ar manu jauno auto. Ļoti ceru, ka jau svētdien ar šo auto būšu uz strīpas! Lai gan šis auto, tāpat kā pērn, ir otrās paaudzes VW Golf, tajā viss ir jauns – ir savādāks dzinējs, ātrumkārba, piekare. Mašīna kardināli atšķiras no 2004. gadā izmantotās.”

Aigars Nitišs 2004. gada sezonā izcīnīja trešo vietu kopvērtējumā un kopā ar Valēriju Šidlovski ir vienīgie no vadošajiem pilotiem, kuriem vēl nav neviena Latvijas čempiona titula. Aigars Nitišs: “Mašīnai ir veikti šādi tādi uzlabojumi, bet galvenās izmaiņas ir auto krāsojumā – šogad mans trešās paaudzes VW Golf būs zils par godu ģenerālsponsoram “Intrac Latvija”. Esmu autotrekā jau pietiekoši ilgi un medaļas jau esmu izcīnījis. Pietrūkst vienīgi zelta godalgas, par kuru ceru cīnīties šogad.”

Aizvadot vienu no labākajām sezonām karjerā, pērn ceturto vietu sezonas kopvērtējumā ieguva Valērijs Šidlovskis. Viņš arī 2005. gadā turpinās braukt ar savu daudz pieredzējušo un cietušo Opel Kadett. Ziemas laikā auto dzinējs piedzīvojis pārbūvi un, ļoti ticams, ka šogad būs vēl spēcīgāks.

Piekto vietu 2004. gada sezonā izcīnīja Vladimirs Ribņikovs, kura dzīvē kopš pērnās sezonas daudz kas mainījies: “Pēc 15 gadiem uzņēmuma “Spīdveja Centrs” un Daugavpils motospīdveja komandas vadītāja amatā esmu šim posmam savā biogrāfijā pielicis punktu. Tagad darbojos citā uzņēmumā, bet autotreku pamest vēl negrasos. Palikšu tajā – vairs gan ne kā sacīkšu rīkotājs, bet gan tikai kā braucējs. Šai sezonai dzinēju gatavoju Lietuvā un, kā vienmēr, pietrūkst vienas dienas, lai auto būtu par visiem 100 procentiem gatavs pirmajam posmam. Tomēr svētdien noteikti uz starta mani redzēsiet!”

Sestais 2004. gadu beidza Leonards Tenis, kurš svētdien gan nestartēs. Viņš jaunajai sezonai gatavo trešās paaudzes VW Golf, taču tas vēl nav gatavs un Leonarda debiju šogad visticamāk sagaidīsim 29. maijā, kad Latvijas čempionāta otrais posms risināsies Daugavsalas trekā Jēkabpilī.

Viļņveidīga (kā jau Vilnim pienākas…) autotreka karjera ir jēkabpilietim Vilnim Buholcam. Nepāra gados viņš vienmēr ir Latvijas čempionāta medaļniekos (zelts 1999. gadā, sudrabs 2001. un 2003. gadā), bet pāra gados viņš ir ārpus labāko piecinieka. Pērn viņš čempionātu beidza septītais, bet tā kā šogad ir nepāra gads, tad Vilnis atkal cer uz augstiem panākumiem: “Esmu šai sezonai sagatavojis to pašu auto, ar kuru startēju jau kopš 1999. gada, bet esmu to krietni uzlabojis. Atšķirībā no 2004. gada sezonas, kad mašīna bija melni dzeltena, šogad tā būs sarkana. Mans mērķis – cīnīties par uzvaru!”

Vēl šīs sezonas favorītiem jāpieskaita 2000. gada Latvijas čempions Rihards Eigims, pieredzējušais daugavpilietis Aleksejs Mihejevs un Baltkrievijas trekists Aleksejs Kobjaks. Interesanti būs redzēt arī kādreizējos sacīkšu favorītus Māri Trofimoviču un Gunti Rupeiku, kuri pēc neilgas prombūtnes šogad nolēmuši atgriezties autotreka mačos

Dalībnieku saraksts un starta numuri Latvijas čempionāta 1. posmam 3. Valērijs Šidlovskis (Daugavpils, Opel Kadett, Spīdveja Centrs) 5. Guntis Rupeiks (Saulkrasti, VW Golf) 6. Rihards Eigims (Daugavpils, Renault Clio) 7. Jolands Došlers (Jēkabpils, VW Golf, Niko Loto) 9. Aldis Kasparovičs (Jēkabpils, VW Golf, Optimus) 14. Sergejs Blažēvičs (Daugavpils, VW Golf, Optimus) 22. Kaspars Ģirģens (Jēkabpils, VW Golf) 25. Aleksejs Mihejevs (Daugavpils, VW Golf) 44. Vilnis Buholcs (Jēkabpils, VW Golf, SKN Motorsports) 45. Aigars Nitišs (Jēkabpils, VW Golf, SKN Motorsports) 46. Māris Trofimovičs (Jēkabpils, VW Golf, Auto Līga) 47. Aigars Zadināns (Jēkabpils, VW Golf, Auto Līga) 59. Kaspars Skruzmans (Jēkabpils, VW Golf) 70. Valdis Miezītis (Jēkabpils, VW Golf, Niko Loto) 77. Kristaps Kasparovičs (Jēkabpils, VW Golf) 96. Vladimirs Ribņikovs (Daugavpils, VW Golf, Spīdveja Centrs) ?. Aleksejs Kobjaks (Baltkrievija, Opel Kadett)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!