Foto: Volkswagen Motorsport

Norvēģu pilota Andreasa Mikelsena ("Volkswagen") stūrmanis Ole Flēne negaidīti pārgājis uz Madsa Ostberga ekipāžu, vēsta pasaules rallija čempionāta (WRC) mājas lapa.

47 gadus vecais Flēne, kurš kopā ar Mikelsenu Spānijas rallijā izcīnīja pirmo WRC posma uzvaru, aizvietos zviedru Jūnasu Andersonu, kurš līdz šim lasīja stenogrammu Ostbergam, bet nākamsezon brauks kopā ar savu tautieti Pontusu Tīdemandu WRC2 ieskaitē.

Testos Montekarlo Ostbergs, kurš nākamsezon pārstāvēs "M-Sport" komandu, izmēģināja Emīklu Akselsonu un Ilku Minoru, taču izvēlējās pieredzējušā Flēnes kandidatūru.

"Kopā ar komandu diezgan ātri atlasījām kandidātus, kas varētu aizvietot Jūnasu," saka Ostnergs. "Divi no viņiem pievienojās testos Montekarlo un izdarīja lielisku darbu, taču es izvēlējos Olu Flēni. Mūsu sadarbība būs ilgtermiņa."

Ole Flēne savulaik brauca kopā ar Ostberga tēvu Mortenu, bet 2006. gadā piekrita sēsties blakus 17 gadus vecajam Andreasam Mikelsenam un kopš tā laika bija viņa stūrmanis ar vienas sezonas pārtraukumu 2013. gadā. Viņu sadarbībai bija jābeidzas 2016. gada sezonas noslēgumā.

"Es gribu kļūt par pasaules čempionu un uzskatu, ka lielākas izredzes to sasniegt ir ilgtermiņā sadarbojoties ar Madsu nekā 2016. gadā mēģināt panākt ar Andreasu," saka pieredzējušais norvēģu stūrmanis. "Mans līgums ar Andreasu ir uz vienu gadu, bet es vēl neesmu gatavs pabeigt savu karjeru."

Kas nākamsezon būs Mikelsena stūrmanis, pagaidām netiek atklāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!