Foto: F64
Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli sestdien izcīnīja uzvaru Vācijā notiekošā pasaules čempionāta jaunās sezonas ceturtā posma motokrosā ar blakusvāģiem kvalifikācijas sacensībās.

Bakss ar Stupeli bija labākie kvalifikācijas sacensību A grupā, kamēr B grupā otro vietu izcīnīja beļģis Jans Hendrikss un ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku, priekšā palaižot tikai pašreizējā pasaules čempiona beļģa Bena Andriasena ekipāžu.

Tikmēr septītie B grupā bija igaunis Kerts Variks ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, arī sasniedzot svētdien gaidāmās pamatsacensības.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 133 punktiem ir Francijas sportists Valentīns Žiro, viņam ar 130 punktiem seko Andriasens. Tikmēr Bakss ar Stupeli tikuši pie 114 punktiem un ieņem trešo vietu, to dalot ar Hendriksu un Mucenieku.

Tikmēr Variks un Kurpnieks ar 25 punktiem atrodami 16.pozīcijā, bet vēl viens latviešu kantētājs Ilvars Škultāns ar igauņu pilotu Tanelu Rēsnu ir 29.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās Andriasenam, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā plānoti 15 etapi, turklāt pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā notiks divas sacensības - 7.jūnijā pirmoreiz piloti pulcēsies Stelpē, bet 9.augustā tiks aizvadīts etaps Ķegumā.

Arī šī sezona vismaz ievadā aizrit bez Latvijas pilotiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!