Šāgada Igaunijas un Krievijas čempions rallijā Aleksejs Lukjaņuks sezonu nolēma noslēgt, piedaloties pēdējā Eiropas kausa izcīņas posmā "Rally Waldviertel" Austrijā.

Startējot arī īpaša dizaina auto, uz kura bija attēlots Krievijas un Ukrainas karogs ar uzrakstu "We want peace!" (Mēs gribam mieru!), Lukjaņuks kopā ar ukraiņu stūrmani Jevgeņiju Červoņenko priecēja austriešu skatītājus ar sev raksturīgo atraktīvo un ļoti ātro braukšanas stilu, gan neiztiekot bez momentiem, kad palika par mata tiesu no avārijas.

Lukjaņukam šī bija debija pie R5 klases automašīnas stūres. Sportists ar sacīksti palika apmierināts, lai gan finišu formāli tajā nesasniedza - pēc izstāšanās pirmajā rallija dienā viņi gan atgriezās trasē otrajā, taču Eiropas kausa izcīņā nav paredzēta tā saucamā "Rally2" sistēma, kad par neveiktajiem ātrumposmiem tiek piespriestas soda minūtes un ekipāža saglabā vietu kopvērtējumā. Lukjaņuks uzvarēja četros no septiņiem otrās dienas ātrumposmiem, taču kopvērtējumā palika bez rezultāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!