Foto: F64
Latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks duetā ar franču pilotu Valentēnu Žiro sestdien Šveicē izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta (PČ) 12. posma kvalifikācijas grupā.

Mucenieks un Žiro uzvarēja B kvalifikācijas grupā, kamēr A grupā ātrākais bija leģendārais Nīderlandes pilots Daniels Vilemsens ar savu līdzbraucēju Robiju Baksu, kuram sekoja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis

A grupā sesto vietu tikmēr ieguva vienīgā pilnvērtīgā Latvijas ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis.

Nevienā citā ekipāžā Latvija šajā posmā nav pārstāvēta.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 12. posma līderim Baksam ir 448 punkti, kamēr tikai astoņus punktus zaudē Žiro ar Mucenieku. Tikmēr trešo vietu ar 402 punktiem ieņem Vilemsens.

Žiro ar Mucenieku uzvarējuši divos posmos pēc kārtas, ievērojami saasinot cīņu par pasaules čempionu titulu.

Sestie kopvērtējumā ar 295 punktiem ir Daiders/Stupelis, bet astotie ar 277 punktiem ir beļģu pilots Mārvins Venlušens ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku. Tikmēr beļģis Kristofs Santermanss, kurš šajā sezonā startējis kopā ar Lauri Daideru, guvis 79 punktus, kas dod 19.vietu kopvērtējumā.

Šī gada pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi, diviem etapiem norisinoties Latvijā.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!