Foto: flickr.com
Katru gadu diennakts gaišajam laikam kļūstot īsākam, palielinās ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuru rezultātā cieš gan autovadītāji gan kājāmgājēji. Latvijas Automoto biedrība ik gadu pievērš tam uzmanību un aicina autovadītājus pārbaudīt un noregulēt automašīnu gaismas.

Lai palīdzētu autovadītājiem, jau desmito gadu pēc kārtas Latvijas Automoto biedrība sadarbībā ar AAS "ERGO Latvija", DUS "Viada", OCTA un CSDD piedāvā iespēju bez maksas pārbaudīt un noregulēt autogaismas, lai tumšajā diennakts laikā varētu braukt droši un bez jebkāda riska.

Akcijas "Autogaismas – Kārtībā!" mērķis ir ne tikai samazināt ceļu satiksmes negadījumu un tajos cietušo skaitu, bet arī informēt plašu autovadītāju loku par traģiskajām sekām, kādas var būt bojātu autogaismu izmantošanai. Tā sāksies pie tirdzniecības centra "ALFA" 11. septembrī plkst.11.

CSDD informācija liecina, ka lielākais negadījumu skaits bijis tieši tumšajā diennakts laikā. Savukārt 14,6% autovadītāju aizvadītajā gadā nav veiksmīgi izgājuši ikgadējo tehnisko apskati tieši bojātu vai nenoregulētu autogaismu dēļ.

Akcijas organizators, Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis uzsver: "Desmit gadu pieredze liecina, ka autovadītāji, tuvojoties rudenim un ziemai, ne vienmēr pievērš pietiekamu uzmanību gaismu stāvoklim. Mēs vēlamies atgādināt autovadītājiem, cik svarīgs ir labi apgaismots ceļš, kā arī cik svarīgi, lai jūs labi redzētu citi satiksmes dalībnieki. Tādēļ aicinām ikvienu vadītāju izmantot piedāvāto iespēju pārbaudīt gaismas, lai veicinātu pašu, kā arī pārējo satiksmes dalībnieku drošību."

Autovadītājiem būs ne tikai iespēja pārbaudīt un noregulēt auto gaismas, bet arī noteikt logu slotiņu nodiluma pakāpi.

Akcija pie tirdzniecības centriem "ALFA", "Rīga Plaza", "Zoom", "Galereja Azur", "Spice" un "K-Rauta", kā arī "Viada" degvielas uzpildes stacijās Rīgā, Daugavpilī, Jēkabpilī un Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!