Foto: DELFI
Nākamajā ceturtdienā, 28. augustā, Rīgā, Antenas ielā 2, no pulksten 20 notiks ikgadējā Tehniskās apskates nakts, portālu "Delfi" informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Pasākumu laikā tehniskās apskates stacijā bez maksas būs pieejama vieglo automobiļu diagnostika, bet apmeklētājiem tiks piedāvātas dažādas aktivitātes un izklaides, kas saistītas ar satiksmes drošību.

Savukārt tie, kuri vēlēsies, varēs veikt arī sava automobiļa tehnisko apskati, t.i., pozitīvas diagnostikas gadījumā – saņemt tehniskās apskates uzlīmi, veicot nepieciešamos maksājumus.

Pasākuma nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Šovasar Latvijā Tehniskās apskates naktis jau notikušas Cēsīs un Liepājā. Kopumā šajos pasākumos novērtēti 300 automobiļi. Diemžēl vairāk nekā 80% tika atklāti būtiski trūkumi vai bojājumi, kas potenciāli atstāj negatīvu iespaidu kā uz satiksmes drošību, tā uz vidi.

Pēc CSDD apkopotās informācijas, tehniskās apskates naktīs pārbaudīto automobiļu vidējais vecums ir ap 15 gadiem. Jāpiebilst, ka Latvijas autoparka, kas veic tehnisko apskati, vidējais vecums ir 12,7 gadi. Tas nozīmē, ka pasākumu "Tehniskās apskates naktis" ir vairāk iecienījuši vecāku transportlīdzekļu lietotāji.

Pērn Latvijā vidēji ar pirmo reizi tehnisko apskati izgāja 58% transportlīdzekļu un izplatītākie bojājumi bija bojājumi balstiekārtā, gaismas ierīcēs, kā arī virsbūves korozija.

Tehniskās apskates nakti Rīgā organizē SIA "Auteko & TŰV Latvija" sadarbībā ar CSDD.

Ieskats iepriekšējā gada "Tehniskās apskates naktī" Rīgā:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!