Foto: Kadrs no video

Jaunākās elektroniskās drošības sistēmas palīdz glābt ne tikai dzīvības, bet arī auto īpašnieku no liekiem izdevumiem. Vācijas automobilistu klubs ADAC eksperimentāli pierādījis, ka pat neliela sadursme var radīt būtiskas remonta izmaksas, tāpēc jauniem auto papildaprīkojumā pieejamie sadursmes brīdināšanas un novēršanas radari varētu atmaksāties.

ADAC veicis un video sižetā iemūžinājis eksperimentu ar tipisku situāciju pilsētas satiksmē – automobilis ar 10 km/h ātrumu ietriecas priekšā stāvošajā spēkratā. Lai arī šāda sadursme ir neliela, remonta izmaksas neuzmanīgā autovadītāja spēkratam var būt trīs līdz pieci tūkstoši eiro.

ADAC uzskata, ka šādas sadursmes ir novēršamas, ja automobilis ir aprīkots ar radara sistēmu, kas šobrīd tiek piedāvāta jau vairāku autoražotāju modeļiem. Lai arī šīs brīdinošās un patstāvīgi spēkratu nobremzējošās sistēmas ir samērā dārgas, tās var aiztaupīt īpašniekam vēl lielākus izdevumus.

Atgādinām, ka pirms kāda laika ADAC pārliecinājās, ka pagaidām tamlīdzīga sistēma visefektīvāk strādā "Volvo" automobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!