Foto: DELFI.lt

Pirmdienas vakarā, 9. decembrī, Viļņā notika "Lietuvas Gada auto 2014" apbalvošanas ceremonija, kur, tāpat kā analoģiskā Latvijas konkursā, kas noslēdzās sestdien, 7. decembrī, galveno titulu izcīnīja jaunās paaudzes "Škoda Octavia" modelis.

"Škoda Octavia" uzvarēja ar 54 punktiem, par septiņiem punktiem apsteidzot otrās vietas ieguvēju "Nissan Note". Savukārt trešajā vietā ar 37 punktiem palika "Peugeot 308". Ceturto pozīciju ieguva "Lexus IS", kam seko "Toyota Corolla", "SEAT Leon" un "Mazda3".

Lietuvas "Delfi" portālā no visiem "Lietuvas Gada auto 2014" pretendentiem simpātiju balsojumā uzvarēja "BMW" 4. sērijas kupeja. Atgādinām, ka "Latvijas Gada auto 2014" konkursa interneta balsojumā tauta savas simpātijas atdeva "Audi A3 Limousine".

Apvidus auto nominācijā Lietuvā šogad uzvarēja "BMW X5", biznesa auto klasē – "Range Rover Sport"; par Gada ģimenes auto tika atzīts "Toyota Auris Touring", bet par sportiskāko – "Kia pro_cee'd"

"Lietuvas Gada auto 2014" konkursu organizē Lietuvas Autožurnālistu klubs. Konkurss notiek jau 17. gadu.

Arī pērn "Lietuvas Gada auto" un analoģiskā Latvijas konkursā galvenā titula ieguvējs sakrita - tas bija septītās paaudzes "Volkswagen Golf".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!