Foto: Publicitātes foto

Bauskas motormuzejs valsts svētku brīvdienās aicina apmeklētājus apskatīt nesen papildināto muzeja militārās tehnikas ekspozīciju. Svētku brīvdienās muzejs būs atvērts apmeklētājiem 15., 16. un 17. novembrī, no plkst. 10 līdz 18. Savukārt otrdien, 18. novembrī, muzeja seno spēkratu ekspozīcija būs slēgta.

Šobrīd muzeja militārā ekspozīcija ir papildināta ar Otrā pasaules kara kaujas mašīnām: visu džipu ciltstēvu – 1944. gada amerikāņu "Willys MB", kā arī vienu no pirmajiem padomju džipiem – 1941. gada "GAZ 64".

Ekspozīcijā apskatāms arī mazākais vilcējtransports vācu armijā "NSU Kettenkrad", kurā veiksmīgi apvienoti motocikla, vieglā auto un kāpurķēžu vilcēja elementi, Ferdinanda Poršē projektētā amfībija "Schwimmwagen", kā arī mūsdienās reti sastopamais "Horch 901".

Līdz šim Bauskas motormuzejā varēja aplūkot militāro tehniku, ar kuru Latvijas armija uzsāka savu atjaunoto darbību pēc valstiskās neatkarības atgūšanas 90. gadu sākumā. Ekspozīcijā apskatāmi tādi spēkrati kā paaugstinātās pārgājības pilnpiedziņas kravas automobilis "Volvo L3154", viens no populārākajiem ASV ražotajiem militārajiem automobiļiem "Dodge WM 300", PSRS izgatavotais universālais furgons "KFU-1" uz "GAZ 66-05" bāzes, iespaidīgais padomju pilnpiedziņas bruņutransportieris "BTR-152", kā arī Vācijas Demokrātiskā Republikā ražotais sanitārais furgons "Robur LO 2002 AFC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!