Foto: DELFI
Pirmo reizi notikušā konkursa "Latvijas Gada Motocikls 2014" fināls notiks tirdzniecības centrā "Mols" 10. jūlijā, pulksten 12, paziņojot žūrijas balsojuma rezultātus dažādās nominācijās un piešķirot galveno ceļojošo balvu "T/C Mols - Latvijas Gada Motocikls 2014". Balvu pasniegs tās autors, juverielmākslinieks Oļegs Auzers.

Uzvarētāji "Latvijas Gada Motocikls 2014" konkursā tiks paziņoti šādās kategorijās: "Labākais Tūrisma Motocikls", "Labākais Piedzīvojumu Motocikls", "Labākais Paaugstināta Komforta Motocikls", "Labākais Sporta Motocikls" un "Labākais Ielas Motocikls".

Nominācijas ietvaros žūrija no maijam līdz jūlijam testēja 2014. gada motociklus "Yamaha", "Harley-Davidson", "Can-Am", BMW, KTM, "MV Agusta", "Suzuki", "Husqvarna" un "Honda", vērtējot tos pēc dažādiem kritērijiem – vadāmība, dinamika, tehniskās novitātes, dizains, piemērotība Latvijas apstākļiem – un subjektīvā "gribu tādu vai nē" skatupunkta.

Konkursantu sarakstā iekļāva tikai tos motociklus, ko žūrija varēja testēt izmēģinājuma braucienos.

"Konkursa mērķis bija maksimāli objektīvi noskaidrot labāko mototehniku, kas būtu piemērotākā Latvijas patērētājam," skaidro "Latvijas Gada Motocikls" veidotājs un organizators, moto žurnālists Arnis Blodons. "Te gan jāatceras, ka motocikls nav nosverams ne kilogramos, ne izmērāms lietderības koeficientos. Izvēle ir un būs sapņu piepildījumu rezultāts. Galvenais, ko iegūst sabiedrība – informācija par motocikliem un braucēju sajūtām. Tas atvieglos katra interesenta izvēli par labu vienam vai otram motocikla zīmolam."

Konkursa "Latvijas Gada Motocikls 2014" žūrijas sastāvā ir ne tikai žurnālisti, bet arī tehniskie speciālisti, inženieri un motosportisti. Žūrijā ir Oskars Irbītis (vecākais tiesu eksperts, auto moto eksperts), Jānis Rozītis (Stuntfighters.lv), Uģis Spēlmanis ("Tanders.lv"), Aivars Freimanis (MCA), Rolands Cimoška (ekstrēmas braukšanas instruktors), Zane Junga (Nacionālais Amatieru čempionāts, motosportiste), Ģirts Vilnis (motoinstruktors), Leons Kozlovskis (motosportists), Artūrs Priednieks (DBS instruktors, Menas salas TT dalībnieks), Nils Freivalds (MCA pārstāvis LaMSF), kā arī žurnālisti Arnis Blodons ("Motociklisti" LTV7, "Rīga Radio"), Kaspars Bergmanis ("Auto Info"), Valdis Melderis ("Radio Skonto"), Ansis Īvāns ("Delfi"), Ilmārs Līkums ("Top Gear Latvia"), Artis Drēzinš ("Latvijas Avīze"), Pauls Timrots ("Zebra") , Mārtiņš Ziders ("Kas Jauns"), Anrijs Anspoks ("Motopower.lv"), Ģirts Timrots (LNT) un Imants Vīksna ("Neatkarīgā").

No 4. līdz 10. jūlijam motocikli izstādīti tirdzniecības centrā "Mols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!