Foto: Publicitātes attēli
Pirmdien, 5. martā, Alūksnes novada Strautiņu pamatskolas komanda "Strauti – 1" kļuva par Latvijas labāko jauno satiksmes dalībnieku komandu – Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotā konkursa 6. līdz 8. klašu skolēniem "Gribu būt mobils!" fināla uzvarētāju.

Strautiņu komanda izcīnīja arī galveno balvu – izglītojošu ekskursiju uz zinātnes centru "Copernicus Science Centre" Varšavā, Polijā, uz kurieni plānots doties šovasar. Savukārt fināla 2. un 3. vietas ieguvēji saņēma dāvanu kartes pašu plānotai ekskursijai pa Baltijas valstīm, bet arī pārējie finālisti tika pie vērtīgām balvām.

Konkurss "Gribu būt mobils!" jauniešu vidū katru gadu kļūst arvien populārāks, tādējādi apliecinot, ka paaugstinās interese par ceļu satiksmes drošības jautājumiem. Šodienas finālā piedalījās septiņas komandas no visas Latvijas – konkursa reģionu pusfinālu uzvarētājas.

Vieta

Skola un komanda

Punkti

  

Konsultējošais skolotājs

1.

Alūksnes novada Strautiņu pamatskolas komanda "Strauti - 1"

79,8

Tija Āboliņa

2.

Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas komanda "Asais kaktuss"

71,4

Diāna Sviklāne

3.

Ventspils novada Popes pamatskolas komanda "M.E.K.H"

70,4

Linda Tīsone

4.

Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas komanda

"5 gudrie"

70,1

Antra Videniece

5.

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komanda

"Šaursliežu dzelzceļš"

69,4

Mārtiņš Ermansons

6.

Amatas pamatskolas komanda "Radari"

69,3

Rita Bukovska

7.

Līvānu novada Sutru pamatskolas komanda "Stārķis"

67,9

Guntars Ormanis

Finālā katrai komandai bija jāveic četri uzdevumi: pirmais – datortests; otrs – maketa uzdevums; trešais – mājas darba "Velosipēdistu dienas un nedienas ceļu satiksmē" prezentācija, kur dalībnieki apzināja, analizēja un aprakstīja vismaz trīs velosipēdistiem aktuālas lietas, ar kurām tie saskaras ceļu satiksmē savā pilsētā, novadā vai pagastā. Tāpat finālistiem bija ceturtais, pārsteiguma uzdevums, kurā bija jāapvieno un jādemonstrē gan zināšanas par ceļu satiksmes drošību un aktuālāko ceļu satiksmes noteikumos saistībā ar velosipēdiem, gan jāprot tās atraktīvi pasniegt.

Konkursa "Gribu būt mobils!" mērķis ir paaugstināt jauno satiksmes dalībnieku – 6. līdz 8. klašu skolēnu – zināšanas par satiksmes drošību un pilnveidot personīgās drošības garantēšanas iespējas. Šis konkurss ir orientēts arī uz mācīšanās kvalitātes uzlabošanu un iegūto zināšanu praktisku pielietošanu. Konkursa ietvaros skolēniem nodrošinātas iespējas kvalitatīvai pašizglītībai kā velosipēda un mopēda vadītājiem, jo tieši šajā vecumā jaunie cilvēki ceļu satiksmē ir ne tikai gājēji, bet kļūst arī par velosipēdu un mopēdu vadītājiem.

CSDD konkursu organizē jau piekto gadu, sadarbojoties ar SIA "Aģentūra VB Plus", tas tiek finansēts no OCTA prēmijām, projekta atbalstītāji: Rīgas Motormuzejs, SIA "Ādažu kukulītis", "Kinder Delice" un "Skaisto skatu aģentūra".

Nākamgad arī tiek plānots konkurss "Gribu būt mobils!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!