Foto: Ferrari
Starptautiskā Automobiļu federācija pirmdien apstiprināja, ka Pirmās formulas (F-1) čempionātā no nākamā posma, kas 17. aprīlī norisināsies Šanhajā, kvalifikācijas sacensības tiks aizvadītas pēc vecā formāta.

Līdz ar to Ķīnas "Grand Prix" izcīņā kvalifikācija notiks pēc klasiskā formāta ar trīs kārtu sistēmu, kurā braucējus atsijā tikai sesijas beigās.

Jau ziņots, ka neilgi pirms šīs sezonas tika apstiprināti jauni kvalifikācijas noteikumi, pēc kuriem pirmās starta vietas ieguvējs tāpat tika noskaidrots trijos segmentos, taču to laikā ik pēc 90 sekundēm izstājas konkrētā brīža lēnākais sportists. Tomēr šis kvalifikācijas formāts pirmajos posmos Austrālijā un Bahreinā izsauca lielu braucēju un komandu neapmierinātību, kuri uzsvēra, ka jaunajā formātā izpaliek cīņa trasē.

Uz FIA tika nosūtīta vēstule ar lūgumu atgriezt pērnās sezonas kvalifikācijas formātu un šī prasība pirmdien tika oficiāli apstiprināta.

Jau ziņots, ka pirmajos divos posmos uzvarēja "Mercedes" braucējs vācietis Niko Rosbergs, kuram ir 50 punkti. Viņam ar 33 punktiem seko komandas biedrs brits Lūiss Hamiltons, bet pie 24 punktiem ticis austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull".

Hamiltons pērn kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, ko nodrošināja trīs posmus pirms sezonas beigām. Viņš titulu ieguvis arī 2008. un 2014.gadā.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!