Kompānija “FIAT” paziņojusi, ka ASV tirgū piedāvās sava mazākā modeļa – “FIAT 500” – četras modifikācijas, ziņo “Automotive News”. Turklāt tas būs vienīgais ASV nopērkamais šīs markas modelis, kā tirdzniecībā tiks uzsākta 2011.gadā caur “Chrysler” dīlera tīklu, pateicoties šo abu kompāniju nesen izveidotajai aliansei.
Pēc “FIAT” kompānijas pārstāvju vārdiem, ASV tirgū tiks piedāvāts “FIAT 500” modeļa hečbeks, kas jau pieejams Eiropā, kam vēlāk sekos universālis, kabriolets un sportiskās versijas. Tāpat plānota šī modeļa paaugstinātas pārgājības (SUV) modifikācija.

Pagaidām zināms, ka sportiskais modelis būs ar “Abarth” nosaukumu, tomēr nav skaidrs, kādā tieši izpildījumā, jo pagaidām šajā versijā Eiropā “FIAT 500” pieejams ar 135 zirgspēku dzinēju un “Abarth SS” modifikācijā – ar 160 ZS. Jebkurā gadījumā modeļa sportiskā versija ASV tirgū tiks pozicionēta kā “MINI Cooper S” konkurents.

“FIAT 500” būs ne tikai pirmais oficiāli nopērkamais šīs markas modelis ASV, bet arī viens no mazākajiem jaunajiem auto šajā tirgū, jo tas ir aptuveni par 25 centimetriem īsāks pat par “Toyota Yaris”. Tomēr “FIAT 500” universāli vietas būšot vairāk, jo tā riteņu bāze tiks pagarināta aptuveni par astoņiem centimetriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!