Foto: DELFI

Sestdien, 12. jūlijā, Jūrmalas restorāna "36. līnija" vasaras terasē tika prezentēs kompānijas "BMW" jaunākais apvidus automobilis "X4". Jau no pirmdienas, 14. jūlija, tas būs apskatāms markas oficiālā izplatītāja salonā "Inchcape BM Auto" un nopērkams par cenu, sākot ar 44 300 eiro.

Uz prezentāciju bija ieradušies vairāk nekā 150 viesu. Neskatoties uz nelabvēlīgo laika prognozi, pasākuma norises vietā spīdēja saule un pūta dzestrs vējš. Neformālā atmosfērā tika demonstrēta modes skate un pasniegti kulināri gardumi. Pasākuma apmeklētāji no papīra izgatavoja putnus origami stilā, kurus iekāra speciālā ietvarā, kas pie "BMW X4" automobiļa tiks izstādīts "Inchcape BM Auto" salonā.

"BMW X4", kas izgatavots uz "X3" šasijas, ir 4,7 metrus garš un tā klīrenss ir 20,4 centimetri. Salīdzinājumā ar "X3" jaunajā "X4" autovadītāja un pasažiera sēdeklis ir novietots par diviem centimetriem zemāk.

Jaunais apvidus automobilis būs pieejams pilnpiedziņas sistēmu "xDrive", bet pircēju izvēlei tiks piedāvāti trīs benzīna un trīs dīzeļa motori. Visjaudīgākais dīzeļdzinējs būs trīslitru agregāts ar 313 ZS un 630 Nm, kas ļaus "BMW X4" līdz 100 km/h paātrināties 5,2 sekundēs (par 0,6 s ātrāk nekā "X3" ar šo pašu motoru) un maksimāli sasniegt 250 km/h.

Savukārt visjaudīgākais benzīna motors būs trīs litru turbopūtes dzinējs ar 306 ZS un 400 Nm. Ar šo agregātu "BMW X4" līdz 100 km/h paātrināsies 5,5 sekundēs un vidēji patērēs 6,9 litrus benzīna uz 100 km. Tāpat šim modelim būs pieejami arī četrcilindru benzīna un dīzeļa motori. Transmisijas – sešpakāpju manuālā vai astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

"BMW X4" ir piecvietīgs automobilis ar 540 litru bagāžas nodalījumu, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu gadījumā tā tilpums palielināms līdz 1400 litriem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!