Foto: LETA
Pirmdien, 11. aprīlī, "BT 1" starptautiskajā izstāžu kompleksā Ķīpsalā norisinājās mediju pasākums nedēļas nogalē gaidāmajai izstādei "Auto 2016". Viens no interesantākajiem pārsteigumiem apmeklētājiem bija ar malku darbināms automobilis.

Ar malku darbināmais automobilis ir radīts uz vecā "Audi 100" bāzes. Ikdienas pārbraucienos tas tiek darbināts ar propānu, bet pārejai uz malku motortelpā nepieciešams nomainīt gāzes padeves cauruli. Tad tiek iekurināti piekabē esošie katli, un pēc tam spēkrata vadība notiek ar tām pašām svirām.

Degvielā izmantojot malku, "Audi 100" spējīgs paātrināties līdz pat 100 km/h. Tā degvielas patēriņš, pēc saimnieka vārdiem, ir mērāms šāda ekvivalentā – viens litrs benzīna ir trīs kilogrami malkas. Tādējādi ar piekabē brīvajās vietās sakrāmējamo malku var nobraukt aptuveni 100 kilometru.

Latvijā ir vēl apmēram trīs vai četri tamlīdzīgi ar malku darbināmi automobiļi, no kuriem viens ir traktors.

Tāpat izstādes "Auto 2016" mediju pasākumā apmeklētājus priecēja mazie poļu "Fiat", kurus dēvē arī par "pankāriem". Vienā no braucieniem žurnālisti šī mazā automobiļa aizmugurējā sēdeklī ietilpināja četras meitenes.

Vēl uz mediju pasākumu bija ieradusies daļa jauno automobiļu dīleru pārstāvju, kuri uz fotosesiju bija atveduši spēkratus, ko jau no piektdienas varēs apskatīt izstādē Ķīpsalā.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē, no 15. līdz 17. aprīlim, Ķīpsalā norisināsies Baltijā lielākā autoizstāde "Auto 2016". Tajā būs aplūkojamas ne tikai dažādas Latvijas un pat Baltijas mēroga pirmizrādes, bet arī krāšņi un jaudīgi tūninga un klasisko automobiļu projekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!